Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

1.05.2008

Fındıklı ve Kahveli Biscotti

biscotti

Bu Biscottileri aslında çok önceden yapmıştım ama yayınlama fırsatım olmadı. Tarifini sevgili arkadaşım Burçin' den aldım. Her tarifi olduğu gibi bu tarifi de aynen uyguladım ve endişelenmeme rağmen harika bir sonuç aldım. Çok lezzetli oldular.Artık bu biscottiler mutfağımın bir köşesinde bir kavanozda vazgeçilmezler arasında. Teşekkür ederim sevgili Burçin...

Tarifini aynen Burçin'in sayfasından aldım, bende uygularken harfi harfine uyguladım.

Malzemeler :
  • 215 gr beyaz un (Ben yaklaşık iki su bardağı kullandım)
  • 1/ tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 160 gr toz şeker (2/3 su bardağı)
  • 60 gr tuzsuz tereyağı
  • 2 ad. yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 çorba kaşığı neskafe (ben granül kullandım ama sanırım sıvı olacak)
  • 135 gr fındık (ya da badem)
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker (üzerine serpmek için)


1. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz, fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
2. Elenmiş un, kabartma tozu, şeker ve bir çimdik tuzu mikserde 1-2 sn. çırpıyoruz.
3. Yağı ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
4. Yumurta ve vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz.
5. Hamurumuzu iyice unladığımız tezgahın üzerine alarak kahve ve fındıkları ekleyip yoğuruyoruz.
6. Hamuru iki eşit parçaya bölerek hafifçe unladığımız ellerimizle her bir hamur parçasına Yaklaşık 20 cm uzunluğunda kütük biçimi veriyoruz.
7. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerine toz şeker serperek oval bir form vermek için üzerine hafifçe bastırıyoruz.
8. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 35 dakika pişirip fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
9. Daha sonra hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine birbirlerine değmeyecek şekilde diziyoruz.
10. Fırın ısısını 170 dereceye düşürerek 30 dakika tekrar fırınlıyoruz.

18 yorum:

  1. harika görünüyor ellerine sağlık şekercim...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik, cok guzel olmuslar, nefis...

    Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Zehracığım. Çok ama çok lezzetli bir görüntü doğrusu...

    Güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Zehracin demek biscotti yaptin ha.....Vallahi kardesim cok seviyor, hemen haber vereyimde tarifi alsin...Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik zehracigim cok guzel olmus.
    guzel bir hafta sonu diliyor sevgilerimi gonderiyorm.

    YanıtlaSil
  6. Canım benim, öyle güzel görünüyorlarki bayıldımmm, ellerine sağlık canım Zehram öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  7. BEN GELDIM
    o güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim
    ALLAH razi olsun kimsenin sagligini elinden
    almasin cok sükür iyim ve tekrar aranizdayim

    bende sadesini yapmistim bu bisküvilerin yayinlanmak icin arsivde bekliyor ellerine saglik zehracim enfes olmus sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canim ya ne kadar harika olmus,tipki hazir gibi görünyor.Harikasin Zehracim,hamarat arkadasim benim.Ellerine saglik,afiyetler olsun.Sevgiylerimi biraktim sana ve güzel bir pazar günü diliyorum:))

    YanıtlaSil
  9. Gönülcüğüm teşekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Aybikeciğim,teşekkür ederim, sanada güzel bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  11. Canım Burçinciğim...seninkilerin yerini asla tutmaz ama, kaliteli ve leziz tariflerin takibindeyiz.. bende güzel bir hafta diliyorum ....sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Serapcığım teşekkür ederim, inanki hazırdan daha leziz oldular, kesin denemelisiniz, sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Özgülcüğüm, çok teşekkür ederim,bende güzel bir hafta diliyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Feyzacıııığımmmm, canım teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ayşeciğiiiim, hoşgeldin, geçmişler olsun, iyi olmana sevindim.Güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum..ç sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Yarenciğim, çok ama çok teşekkür ederim o güzel sözler için,bende sana güzel bir hafta diliyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Bumu kesinlikle denemek istiyorum kokusu geldi burnuma ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. MERHABA BEN AGAR AGARLI SEKER HAMURU TARIFI ARIYORUM NASIL YAPILDIGINI BILIYORSANIZ YAZARMISINIZ ACIL YAPMAM LAZIM TESEKKÜRLER

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın