Tarifini aynen Burçin'in sayfasından aldım, bende uygularken harfi harfine uyguladım.
Malzemeler :
- 215 gr beyaz un (Ben yaklaşık iki su bardağı kullandım)
- 1/ tatlı kaşığı kabartma tozu
- 160 gr toz şeker (2/3 su bardağı)
- 60 gr tuzsuz tereyağı
- 2 ad. yumurta
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya esansı
- 2 çorba kaşığı neskafe (ben granül kullandım ama sanırım sıvı olacak)
- 135 gr fındık (ya da badem)
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker (üzerine serpmek için)
1. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz, fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
2. Elenmiş un, kabartma tozu, şeker ve bir çimdik tuzu mikserde 1-2 sn. çırpıyoruz.
3. Yağı ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
4. Yumurta ve vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz.
5. Hamurumuzu iyice unladığımız tezgahın üzerine alarak kahve ve fındıkları ekleyip yoğuruyoruz.
6. Hamuru iki eşit parçaya bölerek hafifçe unladığımız ellerimizle her bir hamur parçasına Yaklaşık 20 cm uzunluğunda kütük biçimi veriyoruz.
7. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerine toz şeker serperek oval bir form vermek için üzerine hafifçe bastırıyoruz.
8. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 35 dakika pişirip fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
9. Daha sonra hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerine birbirlerine değmeyecek şekilde diziyoruz.
10. Fırın ısısını 170 dereceye düşürerek 30 dakika tekrar fırınlıyoruz.
harika görünüyor ellerine sağlık şekercim...sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilEllerine saglik, cok guzel olmuslar, nefis...
YanıtlaSilGuzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Ellerine sağlık Zehracığım. Çok ama çok lezzetli bir görüntü doğrusu...
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum...
Zehracin demek biscotti yaptin ha.....Vallahi kardesim cok seviyor, hemen haber vereyimde tarifi alsin...Sevgiler
YanıtlaSilellerine saglik zehracigim cok guzel olmus.
YanıtlaSilguzel bir hafta sonu diliyor sevgilerimi gonderiyorm.
Canım benim, öyle güzel görünüyorlarki bayıldımmm, ellerine sağlık canım Zehram öpüyorum seni..
YanıtlaSilBEN GELDIM
YanıtlaSilo güzel dileklerin icin cok tesekkür ederim
ALLAH razi olsun kimsenin sagligini elinden
almasin cok sükür iyim ve tekrar aranizdayim
bende sadesini yapmistim bu bisküvilerin yayinlanmak icin arsivde bekliyor ellerine saglik zehracim enfes olmus sevgiler
Canim ya ne kadar harika olmus,tipki hazir gibi görünyor.Harikasin Zehracim,hamarat arkadasim benim.Ellerine saglik,afiyetler olsun.Sevgiylerimi biraktim sana ve güzel bir pazar günü diliyorum:))
YanıtlaSilGönülcüğüm teşekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Aybikeciğim,teşekkür ederim, sanada güzel bir hafta diliyorum
YanıtlaSilCanım Burçinciğim...seninkilerin yerini asla tutmaz ama, kaliteli ve leziz tariflerin takibindeyiz.. bende güzel bir hafta diliyorum ....sevgiler
YanıtlaSilSerapcığım teşekkür ederim, inanki hazırdan daha leziz oldular, kesin denemelisiniz, sevgiler
YanıtlaSilÖzgülcüğüm, çok teşekkür ederim,bende güzel bir hafta diliyorum, sevgiler
YanıtlaSilFeyzacıııığımmmm, canım teşekkürler, sevgiler
YanıtlaSilAyşeciğiiiim, hoşgeldin, geçmişler olsun, iyi olmana sevindim.Güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum..ç sevgiler
YanıtlaSilYarenciğim, çok ama çok teşekkür ederim o güzel sözler için,bende sana güzel bir hafta diliyorum, sevgiler
YanıtlaSilBumu kesinlikle denemek istiyorum kokusu geldi burnuma ellerine sağlık.
YanıtlaSilMERHABA BEN AGAR AGARLI SEKER HAMURU TARIFI ARIYORUM NASIL YAPILDIGINI BILIYORSANIZ YAZARMISINIZ ACIL YAPMAM LAZIM TESEKKÜRLER
YanıtlaSil