Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2.03.2008

Ayın Şefi Mart ayı etkinliği

En çok bu etkinliği seviyorum. Bizleri yeni tarifler çıkartmaya ve sunumlar keşfetmeye yöneltiyor. Hepimiz daha heyecanla verimli olmaya çalışıyoruz.


Aslında Mart ayı için seçilen malzemeler bence çok kolay malzemelerdi. Hatta hangi tarifi uygulasam diye düşündüm durdum. 1-2 tarifim daha var,ileriki zamanlarda sizlerle paylaşacağım. Bu etkinliğe basit ama sunumu çok hoşuma giden bir tarifle katılmak istedim. Umarım sizlerin de hoşuna gider. Tarifte normalde içine kakao da konuyor ama ben koymamanızı tavsiye ediyorum.Bir sonraki uygulamada bende koymayacağım. Armut'un tadının kaybolmasına neden oluyor kakao. Yerken keşfettim.

Çikolata Çanağında Armutlu Muffin

Malzemeler :

Muffin Hamuru

  • 85 gr.Tereyağ veya Margarin
  • 100 gr. Tozşeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 50 gr.parça çikolata (Lindt marka'sının biberli çikolatasını kullandım)
  • 175 gr.Un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 12 orta boy Armut (2'si içine)

    Çikolata Çanağı için :
  • 100 gr. Sütlü çikolata
  • 100 gr. Bitter çikolata
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (acı)
  • Kağıt muffin kalıbı

Çanakları hazırlamak üzere 200 gr.Çikolataya benmari usulü eritiyorsunuz.Toz biberi katıp karıştırıyorsunuz.Kağıt kalıpların dışına bol çikolatayı fırça yardımı ile sürüp uyan bir bardağı ters çevirip kağıtları baş aşağı yerleştırıyorsunuz.İyice donması gerekiyor.
Diğer tarafta oda sıcaklığındaki margarin ile şekeri çırpıyorsunuz.Daha sonra yumurtaları tek tek ekliyorsunuz. Bir tarafta un ile kabartma tozunu eliyorsunuz. Diğer karışıma sütü ekliyorsunuz. Çikolata parçaları ile birlikte küp küp doğranmış armutu da ekliyorsunz.En son unlu karışımı ekleyıp 12 muffin kalıbına yerleştiriyorsunuz.Ortalarına kesmiş olduğunuz Armutun orta kısmını yerleştiriyorsunuz.Eğer uzun veya geniş gelecek olursa alttan ve kenarlardan keserek ortalama büyüklüğü bulabilirsiniz.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kabarana kadar pişiriyorsunuz.Fırından çıkınca soğumasını bekliyorsunuz. Çikolata çanaklarının iyice soğuduğundan emin olduğunuzda kağıtları hafiçe çıkardığınızda çikolatadan çanaklarınız olmuş olacaktır.Servis yaparken muffinlerinizi yerleştirip sunuma hazır hale getiriyorsunz.

17 yorum:

  1. Çikolata çanakların yapımı harikaymış, içine toz biberin eklenmesi ise çok ilginç geldi bana. Ellerine sağlık canım çok değişik bir tad olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bayıla bayıla baktım harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. merhaba canim, ziyaretin ve güzel yrumun icin cok tesekkürler! bende hemen sana gelim bakim dedim, sen ne yapmissin :) cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik, bayilirim zaten böyle cici cupcake lere :) zehracim, sayfani inceledim, almanyada yasiyorsun ve pasta kurslarina katilmissin gördüm, hangi sehirde yasiyorsun acaba? bende katilabilecegim pasta kurslari ariyorum..
    Kocaman sicacik sevgiler....
    hasret

    YanıtlaSil
  4. Zeynepciğim...teşekkürler.Burada bazı markaların biberli çikolatalarını yeriz arada.İlginç bir tadı var.Teşekkürler...

    Sevgili Ball...Teşkkür ederim...

    Sevgili Hasret...ben Bielefeld' denim. Kurslara TR'de katıldım.İzin tarihimi öyle denk getirdim.İStanbul'da.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba tekrar :) aa cok yakinmissin, bende hannoverdeyim:) cevabin icin cok tesekkürler, bende bir ara trde katilsammi diye düsündüm, evet okumusudum, istanbulda yapiliyor.
    iyi geceler...

    YanıtlaSil
  6. Zehracım, nazik ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim...Senin sunumun ve tarifin de oldukça yaratıcı olmuş, çikolata çanakları kadar armutu süslemede kullanış biçimin de çok hoş.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Zehracim biryandan tarifi okuyor bir yandan da resime bakiyorum.Tarife konsatre olamiyor tekrar resime bakiyorum.Bu ne güzel bir sunum diyorum ki....birde ne göreyim!Cikolata canaginda muffin.MÜTHIS!!!!
    Bu sefer tarifi daha dikkatli okumaya calisiyorum.Ama bu kadarda olmazki canim.Görüntü muhtesem.Ellerine saglik.ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  8. Zehracığım, ne muhteşem bir tarif bu böyle...

    Bayıldım. Ellerine sağlık.

    Hem çok yaratıcı hem de leziz..

    sıcacık sevgiler.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  9. Canımmm,

    Bu ne güzellik böyleee.... Çikolata severleri yine mutfağa yönlendirdin:)) En azından beni:)))

    Ellerine sağlık hayatcım,

    Kocaman öptümmm...

    YanıtlaSil
  10. Zehracım blogumu ziyaretin için çok teşekkürler, bu vesile ile ben de senin güzel blogunu tanımış oldum:).
    Ayın aşçısının malzemeleri bana zor gelmişti aslında; kırmızı biberi ve çikolatayı birleştirme konusunda kafam hayli karışmıştı. Şimdi senin tarifi görünce aslında isteyen nasıl da harikalar üretebiliyormuş gördüm:). Bu sayede bakış açım da genişlemeiş oldu.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgileeer:)..
    aslı

    YanıtlaSil
  11. Zehrammm, inanılmaz bir görüntü buu...Seni tüm ayların şefi ilan edebiliri miyim :)))
    Tadını hayal etmek bile istemiyorum vallahi, recümmdeyim Zehram yaaa:((((
    Enfess olmuş bu tatlı enfesss..
    Ellerine sağlık canım benim,
    Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Canım Zehracığım,
    Harika bir görüntü lezzetini de çok merak ettim. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimi gönderiyorum kucak dolusu...

    YanıtlaSil
  13. Cikolata canaklari harika! Muffinin icindeki armut goruntusu de oyle. Hele sunuma bayildim. Fotografin cok sade ve carpici. Ellerine saglik arkadasim.

    YanıtlaSil
  14. Sibelciğim teşekkür ederim...güzel bir etkinlik oldu bence.

    Sevgili Serapcığım...
    Sevgili Zerrinciğim...
    Sevgili Rapunzelim...
    Sevgili Butterfly...
    Sevgili Feyzacığım...
    Sevgili Burçinciğim...
    Sevgili Fulyacığım...

    Ne güzel şeler yazmışsınız öyle. Valla mahçup ettiniz beni.Çoooook çok teşekkür ediyorum, hepinize kucak dolusu sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  15. Zehracım
    Ayin sefi etkinliginde bu harika fotografin ve eminim tadida harika olan tarifin ayin sunumu secildi. Seni cok cok cok tebrik ediyorum canim

    Sevgilerimle

    ALEV

    YanıtlaSil
  16. merhaba zehra hanım, çikolata çanaklara bayıldım tam da zamanında karşılaşmışım yakın zamanda işime yarıycak yalnız bişey sormak istiyorum, bu çanakları 1 gece önce yapsak bozulma olur mu çikolatada acaba? yoksa gününde yapmak daha mı iyi sonuç verir? çok teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
  17. Zehracım merabalar,
    Cupcake'teki dik duran armutun görünümüne vuruldum resmen. Ellerine sağlık, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın