Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

24.12.2007

BAYRAM...


"Zamanla anlıyor insan: 3-4 güne sıkışmış bir tatilden öte bir şey bayram...

Hayata rasgele serpiştirilmiş ilahi ikramlar, kıymet bilen kullara her daim bayram yaşatır.Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlıyor insan. Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir sevmeninkini yalnızlık.Sızlamayan her organ, hele de burun direği bayramdır.

Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp "Çok şükür bu günüde gördük" diyebilmek.

Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır.Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır. Bir kitabı bitirmek, bir binayı bitirmek, bir okulu bitirmek, kâbuslu bir rüyayı, kodes'te ağır cezayı bitirmek bayramdır. Yoğun bakımda sancılı geceyi ya da kangren olmuş bir ilişkiyi bitirmekte öyle. Vuslat ta bayramdır öte yandan..

Endişe içinde beklediğinden mektup almak, telefonda ansızın sesini duymak, deli gibi burnunda tütenin boynuna sarılmak bayramdır.En acıktığın anda duman tüten bir somunun köşesini bölmek, koktuğunda güvendiğine sarılabilmek, dara düştüğünde dost kapısını çalabilmek bayramdır.

Bir sürpriz paketinden çıkan hediye, tatlı bir şekerlemede üstüne serilen battaniye, saçlarını müşfik bir sevgiyle okşayan anne bayramdır.

"Ona güvenmiştim, yanılmamışım" sözü bayramdır. Hiç aldatmamışım, aldanmamışım olmak bayramdır... Yeni bir sözcük öğrenmek, bir tünelin sonuna gelmek müzmin bir işin kapısını çarpıp uzun bir yola çıkıvermek bayramdır. Zorluklara tek başına göğüs gerebilmek, gereğinde haksızlığın üstüne yalın kılıç yürüyebilmek bayramdır. Yeni eve asılan basma pereler, alın teriyle kazanılmış ilk rızkın konduğu çerçeveler, yüklü bir borcun son taksiti ödenirken sıkılan eller bayramdır.Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, sevdalı bir elin tende gezmesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır. Sonunda gelen ilk diş bayramdır. İlk söz bayramdır, ilk adım, ilkyazı, ilk karne bayramdır.Güne gülümseyerek başlamak bayramdır. "İyi ki yanımdasın" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram,..
Evlatlarının mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır.Zamanı donduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek, altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek, yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır.
Alnı açık yaşamak bayramdır, ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayramdır.Bunların kadrini bilirseniz, kıymet bilmeyi öğrenirseniz her gün bayram olur.

Meraklanmayın, öyledir diye size deli demezler. Deseler de böyle delilik, bayram artığı günlerdeki nankör akıllılıktan iyidir.
Her gününüz bayram olsun!"
CAN DÜNDAR

Yukarıda kendimce çok anlamlı bir yazıyı paylaşmak istedim sizlerle.Onlarca farklı kişilikler, düşünceler ve farklı hayatlar. Bu yazı bence hepimizden bir parça içeriyor, sizce???

3 yorum:

  1. Cok dogru Zehracim,ne kadar güzel ifade edilmis.Ben bunun ne zaman farkina vardim biliyormusun,rahatsizligimdan dolayi hastanede yatmigimda.Hic umursamadigimiz seyler meger ne kadar kiymetliymis,ne kadar iyi günlerimizmis dedim.Gözlerimiz görüyor ama gözleri görmeyen icin ,görme imkani onun icin dünyanin en güzel bayramidir.Bu güzel yaziyi bizimle paylastigin icin cok tesekür ederim canim.SEvgilerimi biraktim.

    YanıtlaSil
  2. Zehracım,
    Can Dündar yine döktürmüş valla. Harika bir yazı. Paylaştığın için teşekkürler canım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zehracim, bu yaziyla beni o kadar duygulandirdin ki gosyaslarimi tutamadim. Halbuki gule oynaya sayfani ve seni tanimaya gelmistim. Tesekkurler bizimle boyle guzel seyler paylastigin icin. Gorusmek uzere Sevgiler...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın