- 400 gr. badem
- 1 çay bardağı (ajda) tozşeker
- 1 çay bardağı su
Bir tencereye su + şeker + bademleri koyup orta hararetli ateşte karıştıra karıştıra kavurmaya başlayın. Önce sulu bir kıvamdayken bir süre sonra karamelimsi bir kıvama geçecektir.Bu devrede karıştırmaya devam edin. İyice karamelize olduğunda karıştırmaya devam edip tüm malzemenin bembeyaz toza bulanmış hale gediğini göreceksiniz. Burada karıştırmaya devam etmelisiniz. Bir süre sonra beyazlıklar yerini koyu kıvamlı karamele bırakacaktır. İşte bu ikinci karamelize oluşumu badem kavurmanızın tamamlandığını gösterir. Yağlı bir kağıda döküp kaşıkla düzeltip soğuduğunda elle ayırarak servise hazır hale getirmiş olursunuz.
Zehra harika bir şekerleme olmuş bu ellerine sağlık sevgilerimle öpüyorum bu arada seni linklerime ekledim haberin olsun bayyyy
YanıtlaSilZehracim,Bunu kızım ele gecirse mahfoluruz.;)Ama yapıcam.
YanıtlaSilAhhh... ben bunlara bayılıyorum. Almanya'ya her gittiğimde oğlumla beraber yemeden dönmeyiz...
YanıtlaSilEllerineize sağlık:)
Sana ve ailene 2008 yılı uğur, sağlık, huzur ve mutluluk getirsin. Mutlu yıllar dilerim.
YanıtlaSilSevgiler..
Ellerine sağlık canım. Enfessss.
YanıtlaSilYeni yılın kutlu olsun canım. Sevgiler...
üm yorumlariniz icin tesekkür ediyorum, yeni yilda yeniliklerle görüsmek üzere...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Zehra
Hahaha çok komik oldu Zehra. 1 çay bardağı (ajda) toz şeker demişsin ya, ben de adı ajda olan bir toz şeker düşündüm. Hani dedim, belki uzaklarda öyle şeyler vardır. Sonra anladım ne demek istediğini. Sonra da pek güldüm! Baharat da eklesene, zencefilli falan da çok güzel oluyor bu meretler...
YanıtlaSilTijencigim
YanıtlaSilNe bileyim, elli cesit bardak var. Ben karistiriyorum hep yada tariflerde kafamda soru isareti kaliyor,en iyisi yazayim dedim :)
Baharat konusunda da haklisin bak...tarcin eklediydim ama zencefili hic denemedim.
Iyi fikir,tesekkürler
zehra
Zehra, bu benim en sevdiğim şeylerdendir, almanyaya her gidişimizde hemen bu badem şekerlerinin kokusunu alır standı bulurum :) Senin de ellerine sağlık...
YanıtlaSilhimm cok guzel ve lezzetli gorunuyor, ben birde patlamis misir denemek istiyorum karamelli sanirim bu tarif onada uyar ?
YanıtlaSilellerinize saglik..