Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26.12.2007

Badem Kavurması


Burada zaman zaman kurulan panayırlarda özellikle Noel zamanı, şekerleme standlarında satılan kavrulmuş bademi çok severim. Sevdiğim arkadaşım Lale'den aldığım tarifle artık evde yapmayı tercih ediyorum. Hem daha bereketli oluyor hem de ev yapımı olmasından mı nedir herkese daha lezzetli geliyor. Denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler

  • 400 gr. badem
  • 1 çay bardağı (ajda) tozşeker
  • 1 çay bardağı su

Bir tencereye su + şeker + bademleri koyup orta hararetli ateşte karıştıra karıştıra kavurmaya başlayın. Önce sulu bir kıvamdayken bir süre sonra karamelimsi bir kıvama geçecektir.Bu devrede karıştırmaya devam edin. İyice karamelize olduğunda karıştırmaya devam edip tüm malzemenin bembeyaz toza bulanmış hale gediğini göreceksiniz. Burada karıştırmaya devam etmelisiniz. Bir süre sonra beyazlıklar yerini koyu kıvamlı karamele bırakacaktır. İşte bu ikinci karamelize oluşumu badem kavurmanızın tamamlandığını gösterir. Yağlı bir kağıda döküp kaşıkla düzeltip soğuduğunda elle ayırarak servise hazır hale getirmiş olursunuz.

10 yorum:

  1. Zehra harika bir şekerleme olmuş bu ellerine sağlık sevgilerimle öpüyorum bu arada seni linklerime ekledim haberin olsun bayyyy

    YanıtlaSil
  2. Zehracim,Bunu kızım ele gecirse mahfoluruz.;)Ama yapıcam.

    YanıtlaSil
  3. Ahhh... ben bunlara bayılıyorum. Almanya'ya her gittiğimde oğlumla beraber yemeden dönmeyiz...
    Ellerineize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Sana ve ailene 2008 yılı uğur, sağlık, huzur ve mutluluk getirsin. Mutlu yıllar dilerim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım. Enfessss.
    Yeni yılın kutlu olsun canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. üm yorumlariniz icin tesekkür ediyorum, yeni yilda yeniliklerle görüsmek üzere...

    Sevgilerimle...

    Zehra

    YanıtlaSil
  7. Hahaha çok komik oldu Zehra. 1 çay bardağı (ajda) toz şeker demişsin ya, ben de adı ajda olan bir toz şeker düşündüm. Hani dedim, belki uzaklarda öyle şeyler vardır. Sonra anladım ne demek istediğini. Sonra da pek güldüm! Baharat da eklesene, zencefilli falan da çok güzel oluyor bu meretler...

    YanıtlaSil
  8. Tijencigim
    Ne bileyim, elli cesit bardak var. Ben karistiriyorum hep yada tariflerde kafamda soru isareti kaliyor,en iyisi yazayim dedim :)
    Baharat konusunda da haklisin bak...tarcin eklediydim ama zencefili hic denemedim.
    Iyi fikir,tesekkürler

    zehra

    YanıtlaSil
  9. Zehra, bu benim en sevdiğim şeylerdendir, almanyaya her gidişimizde hemen bu badem şekerlerinin kokusunu alır standı bulurum :) Senin de ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. himm cok guzel ve lezzetli gorunuyor, ben birde patlamis misir denemek istiyorum karamelli sanirim bu tarif onada uyar ?

    ellerinize saglik..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın