Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22.04.2014

PRATİK MEYVELİ PASTA

Bahar geldi... sokaklar  cıvıl cıvıl renklerle donandı.
IMG_0609 lale
 Bahar temizliği  anlamında arşiv temizleme amacıyla arka arkaya butik pastalarımı yayınlama kararını aldıysam da arşivde yer alan tariflerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum,umarım dener ve beğenirsiniz...
IMG_0595


IMG_0604
MALZEMELER :

2 veya 3 kat'a ayırabileceğiniz kakolu pandispanya ( 20 cm.)
2 paket Dr.Oetker Himmels Creme ( Şeftali tadında)
150 gr. Yoğurt
200 gr. Sıvı krema (Sahne)
1 şeftali konservesi

lale1

YAPILIŞI:

Pansdispanyanızı istediğiniz kalınlıkta katlandırın.
Krema için yoğurt ve krema tozunu karıştırın ve sıvı krema ile kıvam verip leziz bir pasta kreması elde edin.
Pasta katlarını şeftali konservesinin suyu ile ıslatın. Kremanızı kat aralarına paylaştırıp sürün.
En üst kat'a da kalan kremayı sürüp şeftalileri dilimleyip dizin.
Meyvelerin üzerine ister hazır jöle veya nişasta ile hayırlayacağınız jöleyi sürün.
Afiyet olsun....
IMG_0590

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Himmels creme Tr'de var mı.marketletde denk gelmedim hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Gül... baktim simdi Türkiye sayfasina...Bu pastada CremeOle veya daha iyi DreamOle kullanabilirsiniz. Ben CremOle ile de cok yapiyorum. Ama seftali tadindan dolayi bunu sectim.Sevgiler

      Sil
  2. Cevap için teşekkür ederim.Tarifi deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir pasta,Eya'cım.Ben de Türkiye 'de Himmels Crema yok diyecektim ki yorumlarda cevabı gördüm. Evet,cremeole kullanıyorum ama şeftali aromalı sanırım ben görmedim, belki de yeni çıktı.Yaza bu pastadan isterim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın