Bahar temizliği anlamında arşiv temizleme amacıyla arka arkaya butik pastalarımı yayınlama kararını aldıysam da arşivde yer alan tariflerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum,umarım dener ve beğenirsiniz...
2 veya 3 kat'a ayırabileceğiniz kakolu pandispanya ( 20 cm.)
2 paket Dr.Oetker Himmels Creme ( Şeftali tadında)
150 gr. Yoğurt
200 gr. Sıvı krema (Sahne)
1 şeftali konservesi
Pansdispanyanızı istediğiniz kalınlıkta katlandırın.
Krema için yoğurt ve krema tozunu karıştırın ve sıvı krema ile kıvam verip leziz bir pasta kreması elde edin.
Pasta katlarını şeftali konservesinin suyu ile ıslatın. Kremanızı kat aralarına paylaştırıp sürün.
En üst kat'a da kalan kremayı sürüp şeftalileri dilimleyip dizin.
Meyvelerin üzerine ister hazır jöle veya nişasta ile hayırlayacağınız jöleyi sürün.
Afiyet olsun....
Ellerinize sağlık.Himmels creme Tr'de var mı.marketletde denk gelmedim hiç.
YanıtlaSilMerhaba sevgili Gül... baktim simdi Türkiye sayfasina...Bu pastada CremeOle veya daha iyi DreamOle kullanabilirsiniz. Ben CremOle ile de cok yapiyorum. Ama seftali tadindan dolayi bunu sectim.Sevgiler
SilCevap için teşekkür ederim.Tarifi deneyeceğim
YanıtlaSilNefis bir pasta,Eya'cım.Ben de Türkiye 'de Himmels Crema yok diyecektim ki yorumlarda cevabı gördüm. Evet,cremeole kullanıyorum ama şeftali aromalı sanırım ben görmedim, belki de yeni çıktı.Yaza bu pastadan isterim,ellerine sağlık.
YanıtlaSil