Yine telefonum durmadı, mail kutum doldu, evim çiçek bahçesine döndü. Sonrasında bir arkadaşımıza sürpriz hazırladığımız ''Hoşgeldin Bebek'' partisinde bana da sürpriz payı düştü. Çiçek yağmuruna ve dostlardan sevgi seline tutuldum.
Posta kutum 3 gün boyunca doldu taştı. Diyeceğim o ki çok sevgili okuyucum : Çok mutluyum... edindiğim dostluklar için , çevremdeki herkes için sonsuz şükürler ediyorum Allahım...Bundan daha değerli ve anlamlı bişey yok benim hayatımda. Hepinizi çok seviyorum ve son söz : İYİKİ VARSINIZ !!!
Tabii pasta kısmında aslında sadece fotoğrafları yayınlayacakken Tarif! Tarif! seslerine dayanamayıp tarifi ile birlikte bir yayın yapıyorum.
Kesinlikle çok tavsiye edeceğim, çoooook pratik ama bir o kadar lezzetli bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. İnanın 3 gün sonrasında bile hala nemli, lezzetli bir pasta! Denemesi sizden .
ÇİLEK AROMALI PASTA DOLGU KREMASI :
MALZEMELER : 800 ml. sıvı krema (sahne)
750 gr. Quark ( TR' dekiler süzme yoğurt kullanabilirler)
3 paket Çilek aromalı Dr. Otker Quarkfein (Tr'dekiler Crem Ole
kullanabilirler)
Üzeri için donmuş çilek veya Frambuaz
1 paket kırmızı Dr.Oetker Jöle
Pastayı yaparken Pandispanyasını 1 gün öncesinde pişririn. Dinlenmiş bir pandispanyayı, keki dağılmadan katlandırmak daha kolaydır. Kekinizi 3'e bölün. Bir kabın içine sıvı kremayı ve Quarkfein'ı koyun ve mixerle kısaca çırpın. Sonra Quark' ı ekleyin. Yine kısaca çırpın. Zaten hemen kıvamını alıyor. Pastanızın kreması hazır.Çembere yerleştirdiğiniz pandispanyanızın bir katından başlayarak bol miktarda kremanızdan sürün ve pastanızı 1 kat kek bir kat krema olmak üzere en üstte pandispanyanızın en alt katını ters olarak yerleştirmek suretiyle tamamlayın. Ben bu şekilde en az 2-3 saat bekletiyorum buzdolabında. Sonra kalan krema ile arzu ettiğiniz şekilde pastanızın dışını sıvayın ve süsleyin. En üst'te donmuş veya taze meyvenizi dizip pektin üzerinde yazdığı şekilde hazırladığınız jöleyi döküp tekrar 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Sende iyiki varsin.yüce rabbimize ve ailene tesekkürler.
YanıtlaSilHülya
Canim benim, dogum günün kutlu olsun.
YanıtlaSilNisan ayini ben de coooookkk seviyorum Zehrammmm.... Ama seni daha cooooooooooooooookkkkk SEVIYORUM.......:)
YanıtlaSilNisan ayını ben de çok seviyorummm..Pasta müthiş ellerine sağlık. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,
YanıtlaSilCanım sen de iyi ki varsın.. nisan ayı yağmuruyla adeta bereket ayıdır baharın en güzel ayıdır ben de çok severim. kocaman sevgiler.
YanıtlaSilCanım tekrar nice mutlu yaşlara inşallah.. Kocaman öpüyorum..
YanıtlaSilcanim benim daha nice mutlu yillara...
YanıtlaSilGecmis dogum günün kutlu olsun,nice mutlu yaslara Zehra'cıgım.İstanbuldayım bloga girememistim gec farkettim.Kocaman öpüyorum:))
YanıtlaSildoğum gününüz kutlu olsun nice sağlıklı ve mutlu seneler diliyorum herşey harika görünüyor :)
YanıtlaSilMerhaba Zehra hanim,önümüzdeki hafta kutlayacagimiz gelinimin dogum günü icin farkli bir pasta arayisi icindeyim.Bu tarifiniz ilgimi cekti.Maalesef o günden önce deneme sansim yok o yüzden biraz tedirginim acikcasi.Beni ürküten en üstteki jöle kismi.Yani Tortenguss u dökünce isidan dolayi kremayi eritmekten yada fazla gelip kenarlardan akmasindan korkuyorum.Bu konuda verebileceginiz ipüclari varmi?Fatma
YanıtlaSilFatma Hanim merhaba...Bu tarifi hic tereddüt etmeden deneyin derim. Hem kolay hem de cok leziz, hafif bir pasta. Kremasini sürdükten sonra bir süre buzdolabinda bekletin. Meyvelerinizi donmus kullanin, dolayisiyla meyvenin soguklugu ile Tortenguss hemen donuyor zaten hatta biraz da seri calismaniz gerekiyor ki düzgün donmadan sürülebilsin diye. Kremayi hicbir seklide etkilemiyor yani isi...kolayliklar dilerim, sevgilerimle...
YanıtlaSilCevap icin cok tesekkürler Zehra hanim.Fatma
YanıtlaSil