Aslında bu tarifim sırada değildi, hatta Çilek zamanı geçti gibi , ama sevgili arkadaşım Filiz öyle güzel yerleştirmiş ki yaptığı yayında... eh bana da farz oldu tarifini vermek.
Bu yıl çilek toplamaya gitmeyi başarabildim. Her yıl niyet ediyorum sonra mutlaka araya birşey giriyor ve çilekler bitiveriyor.
Dr.Oetker' in bir broşüründe rastladım bu karışıma...çilek ve muz....gerçekten farklı bir lezzet ortaya çıktı.
- 700 gr. ayıklanmış ve doğranmış Çilek
- 300 gr. olgunlaşmış Muz
- 1 paket Dr.Oetker Çilek reçeli şekeri (Normal reçel şekeri de kullanabilirsiniz)
Yapılışı :
- Çilekleri yıkayın sonra ayıklayın. Küçük parçalar haline doğrayıp blender ile püre haline getirin.
- Muzları da blender yardımı ile püre haline getirin.
- İki meyveyi karıştırın.
- Şekeri de katın.
- Kısık ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Bu aşamada zaten şekerin kullanımı ve kaynama süresi ile ilgili paketin üzerindeki tarifi uygulamanız yeterli. Ben hemen kaynar kaynar kavanozlara yerleştiriyorum.Kapaklarını kapatıp ters çeviriyor ve öyle soğumasını sağlıyorum.
- Genelde küçük kavanozları tercih ediyorum. Çünkü o zaman kavanoz açıldığında çabuk tüketiliyor ve bu esnada tazeliğinden birşey kaybetmiyor
Ben yedim, ben yedim bu receli... Sahaneydi.... sahane... ellerine saglik canim benim... Receli agzina sürmeyen cocuklar bile hüpletti kavanozu.... Sagol arkadasim bu güzel paylasimin ve bir kavanozun da bize düstügü icin...:::))
YanıtlaSilMuz ve çilek bir arada çok değişik olmuş,ama reçel öyle beğenilmiş ki denemek farz oldu :) kahvaltıda şahane olur..
YanıtlaSilellerine sağlık...
güzel bir hafta diliyorum..
Reçel mutlaka güzeldir ona hiç şüphem yok ama ben esas fotoğraflar ave o tabağa bayıldım.
YanıtlaSilAh Filizi...senin sayende cikti bu recel görücüye...afiyet seker olsun arkadasim, sevgiler
YanıtlaSilPelincigim gercekten cok degisik oldu...hem cilek tadini aliyorsun ama ayni zamanda muzun da o kokusu geliyor burnuna...dene bakalim...sevgilerimle
YanıtlaSilAh Nohutcugum...fark ettin demek...o tabaklar atiliyordu yasli alman komsum tarafindan hemen el koydum tabii...benim de cok hosuma gidiyor...sevgilerimle
YanıtlaSilTek kelimeyle MUHTESSEMMM !!! ;)
YanıtlaSilzehram hani derler ya bu ne perhiz bune lahana tursusu :))
YanıtlaSilbana birsey hazirlama diyorsun sabah sabah insanin istahini kabartiyorsun yani olmadi ama bak :))
ellerine saglik crosonlada gelde gelde yeme yaaaaaaaaa........
bu arada Filiz ablama düsen o kavonozdan bende istiyorum ona göre:)) Hadi görüsürüz öptüm
Bu reçeli yemedim:((ama en yakın zamanda denemek istiyorum muz aromalı çilek kulağıma pek hoş geldi...
YanıtlaSilBu arada kızkardeşimden jellyzucker istedim ama mutfakla pek arası olmayan bacım bulamamış....
acaba Türkiye de yerine ne kullanabilirim bir tavsiyen varsa sevinirim....
sevgiler...
Coook güzel.
YanıtlaSilÇilek reçelini çok severim ama muzlusu ilk kez duydum ve bir dahaki seneye denemeyi çok isterim.
YanıtlaSilİştah açıcı fotoğraflar.
Bayıldııım.
Ellerine sağlık.
Merhaba çok güzel gözüküyor :) ben de daha dün akşam reçel yaptımm...tarıfınızı gorseymısım bunu denerdımm neyse buhafta cılek bulursam ınsallah bunuda denerımm bişey sormak istiyorum ama içine su veya limon suyu katmıyormuyuz ? bir de reçel şekeri nedir.. toz şeker olmaz mı ?
YanıtlaSilbuna çocuklar bayılır, bence harika bir pasta kreması da olur, sütlü tatlılara ara kat da...
YanıtlaSilçok ilginç muz ve çilek ama eminim çok lezzetlidir
YanıtlaSilellerine sağlık
Hasretcigim sevgiler...
YanıtlaSilAysecigim recel bahane...diyet sahane...
Sevgili Evcilik..TR´de de bildigim kadariyla Dr.Oetker´in recel sekeri var hemen hemen tüm marketlerde...
Nesrincigim sevgiler...
YanıtlaSilHayat Cafe...ben belki bir tasim daha kaynatmak üzere yakalarim diyorum Cilegi...yoksa bende seneye tekrar deneyecegim...sevgiler
Sevgili Ayse...Recel sekeri Dr.Oetker´in bir mamülü. Sadece meyve ve seker ile karistirip kayanatiyorsun...öyle saatlerce kaynatmana da gerek yok...süper kivamli oluyor...normal sekerle de olur mutlaka ama limon gerekli o zaman sanirim...birde bu sekerle cok tatli olmuyor...sevgiler
Sevgili Duru Mutfak..cok haklisin, nefis bir pasta arasi veya muhallebi sosu olabilir...
YanıtlaSilsevgilio Pastaneden...tesekkürler
ev yapimi gibi recel varmi yaa...
YanıtlaSilellerine saglik zehracim süper görünüyor...
Şu en son foto beni bitirdi yani:)
YanıtlaSilGeçen yıl elmalı çilek reçeli revaştaydı.Bir dahaki çilek mevsimine muzlusu olacak galiba:)
Ellerine sağlık canım..
Ilahi Zehram... Gece gece güldürdün beni... Gelmez miyim a gülüm, sen kur cadiri bahceye, ben daha ne cakmalar getiririm yanimda...::)
YanıtlaSilBurada o kadar cok cilek toplamama ragmen oturup bir guzel hepsini yedik. Recel pek sevilmiyor bizde bizde muz karisimi ile denemek isterdim..Ellerine saglik canim..
YanıtlaSilFotograflar sanki bir yemek dergisinin sayfalarindan.. Ellerine saglik Eyacim
YanıtlaSilCanım çok ilginç , ilk defa duyuyorum tadınıda çok merak ettim..
YanıtlaSilAslında ben senin muzlu hindistancevizli kekini denedim , ama kopyalama durumundan dolayı bir türlü yayınlayamadım.Ufaklıkla pek uzun uzun yazma fırsatım olmuyor...Sık sık yorum yazamamam da bu yüzdendir..:)
Aslında maille yollayabilirsen çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ettim canım..
makle@mynet.com
Eğer pazarda hala bir yerde varsa Çilek alıp deneyeceğim.Bu güzel fikir için teşekkürler.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil