Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12.07.2011

MUZLU ÇİLEK REÇELİ

cilek4

Aslında bu tarifim sırada değildi, hatta Çilek zamanı geçti gibi , ama sevgili arkadaşım Filiz öyle güzel yerleştirmiş ki yaptığı yayında... eh bana da farz oldu tarifini vermek.
recel3
Bu yıl çilek toplamaya gitmeyi başarabildim. Her yıl niyet ediyorum sonra mutlaka araya birşey giriyor ve çilekler bitiveriyor. 
recel2
Dr.Oetker' in bir broşüründe rastladım bu karışıma...çilek ve muz....gerçekten farklı bir lezzet ortaya çıktı.
recel

Malzemeler :
Yapılışı :
  1. Çilekleri yıkayın sonra ayıklayın. Küçük parçalar haline doğrayıp blender ile püre haline getirin.
  2. Muzları da blender yardımı ile püre haline getirin.
  3. İki meyveyi karıştırın.
  4. Şekeri de katın. 
  5. Kısık ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
  6. Bu aşamada zaten şekerin kullanımı ve kaynama süresi ile ilgili paketin üzerindeki tarifi uygulamanız yeterli. Ben hemen kaynar kaynar kavanozlara yerleştiriyorum.Kapaklarını kapatıp ters çeviriyor ve öyle soğumasını sağlıyorum. 
  7. Genelde küçük kavanozları tercih ediyorum. Çünkü o zaman kavanoz açıldığında çabuk tüketiliyor ve bu esnada tazeliğinden birşey kaybetmiyor
recel1


24 yorum:

  1. Ben yedim, ben yedim bu receli... Sahaneydi.... sahane... ellerine saglik canim benim... Receli agzina sürmeyen cocuklar bile hüpletti kavanozu.... Sagol arkadasim bu güzel paylasimin ve bir kavanozun da bize düstügü icin...:::))

    YanıtlaSil
  2. Muz ve çilek bir arada çok değişik olmuş,ama reçel öyle beğenilmiş ki denemek farz oldu :) kahvaltıda şahane olur..
    ellerine sağlık...

    güzel bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Reçel mutlaka güzeldir ona hiç şüphem yok ama ben esas fotoğraflar ave o tabağa bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. Ah Filizi...senin sayende cikti bu recel görücüye...afiyet seker olsun arkadasim, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Pelincigim gercekten cok degisik oldu...hem cilek tadini aliyorsun ama ayni zamanda muzun da o kokusu geliyor burnuna...dene bakalim...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Ah Nohutcugum...fark ettin demek...o tabaklar atiliyordu yasli alman komsum tarafindan hemen el koydum tabii...benim de cok hosuma gidiyor...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. zehram hani derler ya bu ne perhiz bune lahana tursusu :))
    bana birsey hazirlama diyorsun sabah sabah insanin istahini kabartiyorsun yani olmadi ama bak :))
    ellerine saglik crosonlada gelde gelde yeme yaaaaaaaaa........

    bu arada Filiz ablama düsen o kavonozdan bende istiyorum ona göre:)) Hadi görüsürüz öptüm

    YanıtlaSil
  8. Bu reçeli yemedim:((ama en yakın zamanda denemek istiyorum muz aromalı çilek kulağıma pek hoş geldi...
    Bu arada kızkardeşimden jellyzucker istedim ama mutfakla pek arası olmayan bacım bulamamış....
    acaba Türkiye de yerine ne kullanabilirim bir tavsiyen varsa sevinirim....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çilek reçelini çok severim ama muzlusu ilk kez duydum ve bir dahaki seneye denemeyi çok isterim.
    İştah açıcı fotoğraflar.
    Bayıldııım.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba çok güzel gözüküyor :) ben de daha dün akşam reçel yaptımm...tarıfınızı gorseymısım bunu denerdımm neyse buhafta cılek bulursam ınsallah bunuda denerımm bişey sormak istiyorum ama içine su veya limon suyu katmıyormuyuz ? bir de reçel şekeri nedir.. toz şeker olmaz mı ?

    YanıtlaSil
  11. buna çocuklar bayılır, bence harika bir pasta kreması da olur, sütlü tatlılara ara kat da...

    YanıtlaSil
  12. çok ilginç muz ve çilek ama eminim çok lezzetlidir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Hasretcigim sevgiler...

    Aysecigim recel bahane...diyet sahane...

    Sevgili Evcilik..TR´de de bildigim kadariyla Dr.Oetker´in recel sekeri var hemen hemen tüm marketlerde...

    YanıtlaSil
  14. Nesrincigim sevgiler...

    Hayat Cafe...ben belki bir tasim daha kaynatmak üzere yakalarim diyorum Cilegi...yoksa bende seneye tekrar deneyecegim...sevgiler

    Sevgili Ayse...Recel sekeri Dr.Oetker´in bir mamülü. Sadece meyve ve seker ile karistirip kayanatiyorsun...öyle saatlerce kaynatmana da gerek yok...süper kivamli oluyor...normal sekerle de olur mutlaka ama limon gerekli o zaman sanirim...birde bu sekerle cok tatli olmuyor...sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Duru Mutfak..cok haklisin, nefis bir pasta arasi veya muhallebi sosu olabilir...

    sevgilio Pastaneden...tesekkürler

    YanıtlaSil
  16. ev yapimi gibi recel varmi yaa...
    ellerine saglik zehracim süper görünüyor...

    YanıtlaSil
  17. Şu en son foto beni bitirdi yani:)

    Geçen yıl elmalı çilek reçeli revaştaydı.Bir dahaki çilek mevsimine muzlusu olacak galiba:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  18. Ilahi Zehram... Gece gece güldürdün beni... Gelmez miyim a gülüm, sen kur cadiri bahceye, ben daha ne cakmalar getiririm yanimda...::)

    YanıtlaSil
  19. Burada o kadar cok cilek toplamama ragmen oturup bir guzel hepsini yedik. Recel pek sevilmiyor bizde bizde muz karisimi ile denemek isterdim..Ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  20. Fotograflar sanki bir yemek dergisinin sayfalarindan.. Ellerine saglik Eyacim

    YanıtlaSil
  21. Canım çok ilginç , ilk defa duyuyorum tadınıda çok merak ettim..

    Aslında ben senin muzlu hindistancevizli kekini denedim , ama kopyalama durumundan dolayı bir türlü yayınlayamadım.Ufaklıkla pek uzun uzun yazma fırsatım olmuyor...Sık sık yorum yazamamam da bu yüzdendir..:)

    Aslında maille yollayabilirsen çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ettim canım..

    makle@mynet.com

    YanıtlaSil
  22. Eğer pazarda hala bir yerde varsa Çilek alıp deneyeceğim.Bu güzel fikir için teşekkürler.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın