3 yıl önce keşfettiğim bir lezzet Tabbule , yemek bloglarıyla tanışmama vesile olan ve tariflerini her zaman endişesiz uyguladığım sevgili Portakal Ağacı- Hatice' den bir tarif ... hemen hemen her misafirime yaptığım bir lezzet. Hatta kısır'ın bile önüne geçti sanki...
Yapım aşamalarını aynen kendisinden aktarıyorum...
Malzemeler:
- 225 g ince bulgur
- 50 g maydanoz, doğranmış
- 8 taze soğan, doğranmış
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 2 büyük domates
- 40 g taze nane yaprağı
- 2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz ve karabiber
Hazırlanması:
1. Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın. Tüm suyunun akmasını sağlayın.
2.Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin.
3.Bu arada domatesleri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın. Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın.
Sevgili Portakal Ağacı... sevgili Hatice' ye blog dünyasına katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler ..
içine nohut giren herşeyi bayılarak yerim:)
YanıtlaSilçok nefis görünüyor. ellerine sağlık tatlım..
Zehracim ne yalan söyleyeyim cok cok duydum ama ne yedim nede yaptim..
YanıtlaSilNe tesadüftür ki bu aksamda bizde kisir vardi...
Böylesinide deneyebilirdim...Artik birdahaki sefere...
Aklimda olsun...Iyi bir hafta sonu diliyorum...
AFIYET OLSUN CANIM COK GUZEL GORUNUYOR BEN CEVIZDE EKLIYORUM
YanıtlaSilYAKISIYOR TABULEYE
SEVGILER
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSileyacım harikasın nefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSiletkinliğinede kısmet olursa mutlaka katılacağım sevgiler
sevgili Zehra ellerine sağlık burada çok sık yapılan bir salata zaten araplara ait bir tarif ama ben hiç içine nohut konulduğunu görmedim yani orjinalinde yok ama eminim daha lezzetli olmuştur bir nohut sever olarak bende katmayı düşünürüm sevgileeer:)
YanıtlaSilBen de denemiştim Zehracığım aynı tarifi. Gerçekten lezzetli. Ellerine sağlık. Çok da güzel fotoğraflamışsın.
YanıtlaSilSevgiler
Zehra'cığım ben de pek severim bulgurlu lezzetleri. Geçenlerde anneme "bugün canım mercimek köftesi çekiyor" dedim ama hep misafir için yapılır bizde, hiç kendimiz için girişmeyiz bu işe (çok yemeyelim diye mi ki?) Sevgiyle kucaklıyorum.
YanıtlaSilzehracim bende nezamandir yapmak istiyorum ama sonunda gine kisir cikiyor ortaya... cok yedim ama daha kendim hic yapmadim...
YanıtlaSilellerine saglik canim
Zehra'cım duyup yemediğim bir lezzet bu.Ama içine konanlar lezzetini garantiliyor.Deneyeceğim,
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilzehracim kisir gillerden amca oglu olsagerek:)) enfes görünüyor bir dahaki sefere birde böyle deneyim ellerine saglik cok duydum ama yemedim artik deneriz senin tarifi öptüm güzel bir hafta ve iyi pazarlar dilerim canim..
YanıtlaSilbulgur ufak olsa da onu biraz haşlamamız gerekmiyor mu
YanıtlaSilallah allah ne olsa gerek dedimm ama baktım ki bulgur.. o kaseyi yemişim gibi bir his yayıldı içime:))
YanıtlaSilOooohhh nefismiş ellerine sağlık canım ben de deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Zehra'cığım,
YanıtlaSilBulgur ve bulgurdan yapılan tüm yemekleri çok severim ama nedense tabbuleyi hiç denemedim. Herhalde benzeri bir yiyecek olan kısıra benzemesindendir diye düşünüyorum.
Çok iştah açıcı görünüyor, hele o güzel tabaktaki sunumunla müthiş cezbedici.
Ellerine sağlık, en kısa zamanda kısır yerine bir kez de bunu denemeliyim.
Sevgiler,
Zehra'cim,
YanıtlaSilbende hep duymusumdur bu lezzeti ama hic kendim denemedim simdiye kadar. Icindeki taze naneden dolayi cok ferah bir salata olmustur ayni zamanda, bundan eminim. Bol taze naneyi ben kisirda da cok severek kullanirim, o yüzden buna biraz da "light kisir" ve salcasiz diyebiliriz herhalde:))
Ellerine saglik canim.
Sevgilerimle
Zehra'cigim,
YanıtlaSilEllerine saglik, her yaptigin gibi bu da harika.
Nasilsinm, umarim hersye yolundadir, ben cok iyiyim, sonuclar da oyle gosteriyor cok sukur, opuyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.
Zehracım bizde çok sık yaparız,çokta severim...
YanıtlaSilellerine sağlık...
sevgiler...
Tabuleyi biliyorum.Kresin bir eglencesinde Lübnanli bir cocugun annesi yapmisti.Gercekten cok güzel.Ellerinize saglik.Sizin icin bir tarifim var.Alirsaniz sevinirim.Berlinden sevgiler...
YanıtlaSilÇoktandır denemek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGüzel yorumun içinde çok teşkrler kocaman sevgiler..