Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

23.04.2010

TABBULE

tabule2
3 yıl önce keşfettiğim bir lezzet Tabbule , yemek bloglarıyla tanışmama vesile olan ve tariflerini her zaman endişesiz uyguladığım sevgili Portakal Ağacı- Hatice' den bir tarif ... hemen hemen her misafirime yaptığım bir lezzet. Hatta kısır'ın bile önüne geçti sanki...

tabule1
Yapım aşamalarını aynen kendisinden aktarıyorum...

Malzemeler:
  • 225 g ince bulgur
  • 50 g maydanoz, doğranmış
  • 8 taze soğan, doğranmış
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 büyük domates
  • 40 g taze nane yaprağı
  • 2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz ve karabiber

Hazırlanması:


1. Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın. Tüm suyunun akmasını sağlayın.

2.Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin.

3.Bu arada domatesleri soyun. Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın. Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın.

tabule

Sevgili Portakal Ağacı... sevgili Hatice' ye blog dünyasına katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler ..

21 yorum:

  1. içine nohut giren herşeyi bayılarak yerim:)

    çok nefis görünüyor. ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  2. Zehracim ne yalan söyleyeyim cok cok duydum ama ne yedim nede yaptim..
    Ne tesadüftür ki bu aksamda bizde kisir vardi...
    Böylesinide deneyebilirdim...Artik birdahaki sefere...
    Aklimda olsun...Iyi bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. AFIYET OLSUN CANIM COK GUZEL GORUNUYOR BEN CEVIZDE EKLIYORUM
    YAKISIYOR TABULEYE
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. eyacım harikasın nefis olmuş ellerine sağlık
    etkinliğinede kısmet olursa mutlaka katılacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sevgili Zehra ellerine sağlık burada çok sık yapılan bir salata zaten araplara ait bir tarif ama ben hiç içine nohut konulduğunu görmedim yani orjinalinde yok ama eminim daha lezzetli olmuştur bir nohut sever olarak bende katmayı düşünürüm sevgileeer:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de denemiştim Zehracığım aynı tarifi. Gerçekten lezzetli. Ellerine sağlık. Çok da güzel fotoğraflamışsın.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Zehra'cığım ben de pek severim bulgurlu lezzetleri. Geçenlerde anneme "bugün canım mercimek köftesi çekiyor" dedim ama hep misafir için yapılır bizde, hiç kendimiz için girişmeyiz bu işe (çok yemeyelim diye mi ki?) Sevgiyle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  9. zehracim bende nezamandir yapmak istiyorum ama sonunda gine kisir cikiyor ortaya... cok yedim ama daha kendim hic yapmadim...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Zehra'cım duyup yemediğim bir lezzet bu.Ama içine konanlar lezzetini garantiliyor.Deneyeceğim,
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. zehracim kisir gillerden amca oglu olsagerek:)) enfes görünüyor bir dahaki sefere birde böyle deneyim ellerine saglik cok duydum ama yemedim artik deneriz senin tarifi öptüm güzel bir hafta ve iyi pazarlar dilerim canim..

    YanıtlaSil
  12. bulgur ufak olsa da onu biraz haşlamamız gerekmiyor mu

    YanıtlaSil
  13. allah allah ne olsa gerek dedimm ama baktım ki bulgur.. o kaseyi yemişim gibi bir his yayıldı içime:))

    YanıtlaSil
  14. Oooohhh nefismiş ellerine sağlık canım ben de deneyeceğim.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  15. Zehra'cığım,
    Bulgur ve bulgurdan yapılan tüm yemekleri çok severim ama nedense tabbuleyi hiç denemedim. Herhalde benzeri bir yiyecek olan kısıra benzemesindendir diye düşünüyorum.
    Çok iştah açıcı görünüyor, hele o güzel tabaktaki sunumunla müthiş cezbedici.
    Ellerine sağlık, en kısa zamanda kısır yerine bir kez de bunu denemeliyim.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Zehra'cim,
    bende hep duymusumdur bu lezzeti ama hic kendim denemedim simdiye kadar. Icindeki taze naneden dolayi cok ferah bir salata olmustur ayni zamanda, bundan eminim. Bol taze naneyi ben kisirda da cok severek kullanirim, o yüzden buna biraz da "light kisir" ve salcasiz diyebiliriz herhalde:))
    Ellerine saglik canim.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Zehra'cigim,

    Ellerine saglik, her yaptigin gibi bu da harika.

    Nasilsinm, umarim hersye yolundadir, ben cok iyiyim, sonuclar da oyle gosteriyor cok sukur, opuyorum.


    Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  18. Zehracım bizde çok sık yaparız,çokta severim...
    ellerine sağlık...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Tabuleyi biliyorum.Kresin bir eglencesinde Lübnanli bir cocugun annesi yapmisti.Gercekten cok güzel.Ellerinize saglik.Sizin icin bir tarifim var.Alirsaniz sevinirim.Berlinden sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Çoktandır denemek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım..
    Güzel yorumun içinde çok teşkrler kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın