Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

23.09.2009

ÇİKOLATALI PETİT FOURS

Öncelikle rahatsızlığım esnasında arayan, soran ve beni yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra eski enerjime kavuşmuş olarak sizlerle yeni tariflerde buluşmak istiyorum.


cilek

Güzel bir bayram geçirmiş olmanız dileğiyle aslında yeni bir tarif vardı sırada fakat bayram için hazırlamaya çalıştığım ve aslına uygun olmayı başaramamış Petit Fours tarifimi ısrarla isteyen lezzet dostlarım oldu. Asıl gördüğüm tarif sevgili Bakerrella' nın blogundaki Petit Fours' lardı. Fakat eritilmiş şeker hamuru ile kaplı olmalarıyla sanki damak tadımıza uymayacağını düşündüm ve ben çikolatalı ganaj' a bandırmaya karar verdim.Tahmin ettiğim gibi çok tatlı oldu. İçi katlı kek + ahududu marmeladı + çikolatalı ganaj 'dan oluşan minik Petit Four'lar baklavaya alternativ olarak düşünülmüş bir tat olarak baklava kadar tatlı oldular. Kurtarıcı olarak en azından çilek ile destekleyip meyve ile tadını hafifletmek istedim. Yani bana göre başarısız bir deneme olsada çok istek üzerine yapım aşamalarını sizlerle paylaşmak istedim. Ünlü alman asıllı pastacı Peggy Porschen' ın klasik pandispanya tarifini kullandım. Çok iyi sonuç aldım fakat kendisi Petit Fours yaparken veya pastalarında pandispanyalarını şeker şurubu ile ıslatıyor. Tabii bu bir kat daha da tatlı olmalarını sağladı. Neticede ilk Petit Fours denemem başarısıszlıkla sonuçlandı ama kendimce güzel bir bayram tebriği görüntüsü elde etmiş oldum.

Pandispanya çok yumuşak ve pamuk gibi oldu. O yüzden başka pastalarda rahatlıkla kullanılabilinir. Ayrıca muffin tarifi olarak ta kullanabilirsiniz. Pamuk gibi muffinler elde ediyorsunuz. Limon veya portakal rendesi kullanarak tadını da degişitirme imkanı var. Yani neticede sizlere faydalı olabilecek bir pandispanya tarifi olarak yayınlanmaya hak kazanıyor :)

Pandispanya tarifi :

  • 200 gr. Un
  • 2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr. oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
  • 200 gr. tozşeker
  • 4 yumurta

Yapım aşamaları :

  1. Fırınınızı 180 C' ye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
  2. Un + Kabartma tozunu karıştırın.
  3. Margarin + tozşekeri iyice çırpın. Krema haline gelince bir kapta yumurtaları tek tek hafif çatalla çırpılıp tek tek ekleyin. Her bir yumurtayı eklediğinizde 1/2 dk. çırpın ve sonra 2. yumurtayı ekleyin.
  4. Un karışımını yavaş yavaş ekleyin.
  5. Kağıt döşenmiş bir tepsiye (ben 28 x 40 cm.lik bir tepsi kullandım) hamuru eşit bir şekilde yayın.
  6. Üzerini düzelttikten sonra pişirin. Pişirme süresini kendi fırın ayarınıza göre belirlemenizde fayda var. En iyi çözüm kürdan kontrolüdür. Zaten kek kenarlardan kağıttan ayrılmışsa pişme sürecini tamamlamış demektir.
  7. Kek pişerken 100 ml. şurup için 75 gr. toz şeker ve 5 çorba kaşığı su' yu karıştırıp bir taşı kaynatın. Arzu ederseniz içine 5 çorba kaşığı limon suyu veya portakal suyu katarak tadını deiğştirebilirsiniz.
  8. Kek pişip soğuyunca bu şurubu fırça yardımı ile kekin üzerine paylaştırın.
  9. Keki bir gece incden hazırlayıp dinlendirirseniz daha iyi sonuç alırsınz. Ama dediğim gibi şurup ile çok tatlı oldu, portakal suyu ile ıslatmak daha mantıklı olacak bir dahaki sefere.

kek9


Petit Fours' ların hazırlanması :

  • Keki önce iki kata böldüm, sonra tekrar ikiye böldüm.
  • Aralarına çok ince Ahududu marmeladı sürdüm ve üst üste koydum.
  • En üstüne çok ince ısıtılmış kayısı reçelinin suyunu sürdüm ve 1 kat marzipan (badem ezmesi) döşedim.
  • Minik kekler kestim ve ılınmış çıkolatalı ganaj' a bandırdım.
  • Soğuyunca çilekle süsledim.

Dediğim bir bana göre başarısız bir Petit Four denemesiydi ama görüntü yine de keyif verdi...

Sevgilerimle....

7 yorum:

  1. Zehracım harika görünüyor yemeye kıyamam ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. bence harika gözüküyor ellerine sağlık canım..

    bu arada geçmiş olsun canım..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Zehracığım çok uğraştırıcı bir tarif.Ama bence buna değer.:))
    Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ah bu Bakerella yok mu? bence çok başarılı olmuş.Benim cupcake lolipop denemem kadar facia olamaz hiçbirşey.Ve kesinlikle görüntü harika.Tad konusunda yaparken deneyimlerini kesinlikle dikkate alacağım.

    tarif için kendi adıma teşekkür ederim çok işime yarayacak :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım bendede bu tarz bir tarif var eritilmiş şeker hamuruyla kaplanıyor bir türlü deneme fırsatı bulamadı birazda cesaret edemedim ama senden cesaret alarak bu tarifi deneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bence cok guzel gorunuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Zehracim
    Bencede harika olmus. Cikolatanin oldugu hersey bence lezzetlidir. Bu arada gecmis olsun canim.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın