Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

25.06.2009

VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA

visneli*

Bu pastamız bir Dr.Oetker klasiği . Çok leziz ve pişmesinde beni hiç mahçup etmeyen bir tarif olduğundan sık sık mutfağımdan çıkar.
Pasta 3 aşamada tamamlanıyor. Vanilyalı ve nutellalı kek arasında vişneler... üzerinde çok hafif, yoğurtlu ,beyaz bir katman ve üzerinde ışıldayan jöle...

visneli1

Gelelim tarifine...

KEK için gerekli malzemeler :

  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 125 gr. tozşeker
  • 1 pk. vanilya
  • 3 yumurta
  • 250 gr. Un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı (dolu dolu) nutella (veya farklı bir alternatif)
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 kavanoz vişne konservesi veya taze vişne

ARA KREMA için gerekli malzemeler :

  • 3 yaprak jelatin ( ben Agartine kullanıyorum)
  • 250 gr. Quark ( süzme yoğurt)
  • 50 gr. Toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 250 gr. sıvı krema

ÜZERİ için :

  • 1 paket Dr. Oetker jöle
  • 250 ml. Vişne suyu

Yapılış aşamaları :

  1. Vişne konservesi kullanacaksanız bir süzgeç yardımı ile süzdürün ve suyunu bir kenara ayırın.
  2. Kek hamuru için Yağ + şeker + vanilyayı krema haline gelene kadar mixer yardımı ile çırpın.
  3. Yumurtaları tek tek akleyin yani bir yumurtayı kırınp çırpın sonra 2.yumurta sonra 3. yumurtayı ekleyin.Her yumurtayı ortalama 1/2 dakika çırpmanızda yarar var.
  4. Un + kabartma tozunu karıştırıp eleyin. 2 porsiyonda karışıma ekleyin.
  5. Kıvamlı bir kek hamuru elde etmiş oluyorsunuz.
  6. Bu hamurun 2/3 ' ünü 26 cm'lik, kağıt döşenmiş kek kalıbınıza düzgün ve eşit bir şekilde yayın.
  7. Üzerine suyu süzülmüş vişneleri aynı aralıklarla dizin.Yalnız en kenarlarda 1 cm. boşluk bırakın.
  8. Kalan kek hamurunuza Nutella ve sütü ekleyin. Bu hamuru diğer hamurun üzerine yayın.
  9. 175 ° C ' de önceden ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 35-40 dkç pişirin.
  10. Kek pişince kalıptan çıkarın ve soğuması için bekleyin.
  11. Diğer tarafta 3 çorba kaşığı suyu ısınmaya müsait bir kaba koyun.Toz jelatini suyun yüzeyini kapayacak şekilde dağıtın. Bu karışım yoğun bir hal alınca ısıtın ama kaynamaması gerekiyor. Sıvı saydamlaşınca hemen ateşin üzerinden alın.
  12. Yoğurt+ şeker + vanilya' yı karıştırın ve jelatini ekleyin.
  13. Diğer tarafta kremayı katılaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ekleyin.
  14. Soğumuş olan kekimizin üzerine ortada kümbet olacak şekilde yayın.
  15. Yaklaşık 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  16. Jöleyi 250 ml. vişne suyu ile hazırlayın, soğmuş olan pastanın üyerine kat kat dökün.Kümbet gibi olduğundan jöle otomatikman kenarlara doğru akacaktır. Bu da çok güzel bir görüntü veriyor.

    visneli4

Sevgiyle kalın.... EYA

13 yorum:

  1. :))
    sabahın bu ilk saatlerinde gözlerimmi kamaştı ne ?
    :))

    YanıtlaSil
  2. sevdiğim tüm tadları bir araya getirmişsin en son resimdeki dilimi nasıl yemek isterdim şimdi ellerine sağlık nefis görünüyor
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Şu anda içtiğim çayın yanına dilimi alıyorum ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Mehaba ben aslanin esi Janet.Tükce
    cok az biliyo.Aslan bama güsel
    pastalrinzi mamalarinzi translate
    ediyo.Elinz saglik...sevgile.Janet

    YanıtlaSil
  5. Ooo süper görünüyor, denemeden duramayacağım korkarım:))Ayrıca fotoğraflarınız da çok başarılı, sakıncası yoksa fotoğraflarınızda beyaz fonu ne ile oluşturduğunuzu sorabilir miyim?
    Bir de ben toz jelatin kullanıyorum, 3 yaprak jelatin, toz kullanılacaksa neye karşılık geliyor acaba?
    Güzel blogunuz için tebrikler ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor denemeliyimm :)

    YanıtlaSil
  7. ohhh muhtesem bir görüntü.Tadinida tahmin edebiliyorum.
    Biliyormusun gecenlerde aklima ne geldi"Zehra Dr Oetker kursunda ögrendiklerini yayinlayacakti.ses seda yok bir alo diyeyim" dedim.Ve bugün bu tarifle karsilastim.Tessekürler canim.Herzamanki gibi süper süper süper!

    YanıtlaSil
  8. Zehracım yutkuna yutkuna pastanın tarifini okudum inan..Müthiş görünüyor.Ellerine sağlık , çok öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  9. Süper görünüyor ellerinize sağlık.
    BENDE İSTİYORUM:=)

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar komsum... Biraktiginiz güzel yorum icin tesekkürler... Bu gurbet ellerde yakinlarimda bir komsum oldugunu bilmek cok hos bir sürpriz oldu benim icin... Sitenizi inceledim, yaptiginiz hersey muhtesem... Ellerinize, yüreginize saglik... Umarim bol pastali günlerde bulusuruz... Sevgilerimle, Filiz

    YanıtlaSil
  11. Vanilyalı ve nutellaı mı:)))) Süper olduğuna eminim:) Denemek lazım kesinlikle:)

    YanıtlaSil
  12. Herşey guzel oldu fakat jöleyi vişne suyuyla yapma olayı olmadı çünkü joleyi vişne suyuyla yapınca vişne suyunun içindeki şekerden dolayı jolenın kıvamı bozuluyor. Tadı emınım cok guzel olucak fakat jole olayı facıa ayrıca malzemelerde hemn toz jelatın hem yaprak jelatın yazmıyor fakat tarıfte suya toz jelatın koyun dıor kafam karıstı acıkcası

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın