Aşağıdaki pastamı aslında sevgililer gününde yayınlamak istesem de zamanı bugünmüş. 13 Şubat' ta doğmuş olan çok sevgili arkadaşım SEVGİ'nin doğumgünü için yaptım.
İçini beyaz kremalı ve muzlu yaptım. Pandispanyasını sevgili Müge'nin yoğurtlu sade pandispanya tarifinden yararlandım ve küçük değişikliklerle uyguladım, inanılmaz memnun kaldım. Hem tahminimden çok daha güzel kabardı hem de ıslatmamı gerektirmeyecek kadar pufidik bir pandispanya elde ettim.İç kreması içinde, kremşanti ve labne peynir karışımını kullandım. Kendisi gülleri ve beyazı çok sevdiği için sade bir süsleme tercih ettim.
Gelelim tarifimiz için gerekli malzeme listesine :
Pandispanya (24-26' lık kalp kalıp için)
- 4 yumurta
- 4 fincan tozşeker
- 3 fincan un
- 1 fincan nişasta
- 1 fincan süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kaynar su
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 paket toz kremşanti
- 250 ml. soğuk süt
- 1 kutu labne peynir
- 1 paket toz kremşanti
- 125 ml.soğuk süt
YAPILIŞI
- Fırınımızı 180 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtmaya bırakıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp hazırladıkatna sonra pandispanya yapımına geçiyoruz.
- Bir kabın içersine un+ nisaşta+ kabartma tozunu eliyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
- Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Beyazlarını 1 fincan şeker ile çırpıyoruz,bir kenarda bekletiyoruz.
- Yumurta sarılarını kalan şeker ve vanilya ile çırpıyoruz. Şekerin iyice eridiğinden emin olduğumuzda sırasıyla sıvıyağ, biraz çırpıp su ve sütü katıyoruz.
- Kenarda bekleyen yumurta beyazlarını katıyor ve çırpma teli ile hafifçe birbirine yediriyoruz.Kenarda bekleyen unlu karışımımızı ekleyerek birbirine yediriyor ve fazla karıştırmadan kalıbımıza döküyoruz.
- Önceden ısınmış olan fırınımızın orta katında pişmesini sağlıyoruz. Yaklaşık 30-35 dk. da pişebiliyor.Ancak sizlere yine de kendi fırın ayarınıza göre kürdan kontrolü ile pişirmenizi öneririm.
- Pandispanyamız iyice soğuduktan sonra (ben sabah pişirdim ve akşam kremaladım) katlara ayırıyorsunuz.
- 2 paket toz kremşantiyi 250 ml. soğuk süt ile iyice katılaşana kadar çırpıyorsunuz. Labne peyniri de katıp tekrar öırpıp biraz buzdolabında bekletiyorsunuz.
- Kremanız hazır olunca ara katları krema ve dilimlenmiş muz ile kaplayıp en üst katını ve dışını sadece 125 ml. süt ile hazırladığınız kremşanti ile kaplayıp donması için buzdolabında dinlenmeye birakızorsunuz.
- Dışını beyaz şeker hamuru ile kaplayıp arzu ettiğiniz şeklilde süslüyorsunuz.
Notlar :
- Bu pandispanya ölçülerini eğer 3 katlı bir pasta yapmayı planlıyorsanız bence rahatlıkla 26' lik kalıp için de kullanbilirsiniz.
- Benim kalıbım 22' lik bir kalıp olduğu için 3 yumurta,3 fincan şeker ve un olarak azalttım ama yarı ölçü de yapabilirmişim, zira kekim 4 kata rahatlıkla bölündü.
- Fincan ölçüsü olarak türk kahvesi fincanı kullandım
- Burada bulma imkanım olduğundan ara kat kreması için labne peynir yerine 1 kutu schmand kullandım ( Almanyadaki arkadaşlar için). Tam türkçe karşılığı yok sanırım ama tad ve kıvam olarak karşılığını labne peynir görür diye düşünüyorum.
Elinize sağlık, harika görünüyor.
YanıtlaSilFunda,
Sevgili Zehra çok şık olmuş..Eline sağlık..Gülüne bayıldım..
YanıtlaSilEllerine sağlık.Muhteşem görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilZehracığımm merhaba....
YanıtlaSilçokkk güzel ve çok anlamlı bir kalp olmuşş.
sözlerine yerden göğe hak veriyorum..
sevgiler canım..
NuNu
Zehracığım,
YanıtlaSilPastan çok şık olmuş.Gülüne ben de bayıldım. Gerçek gibi.Ellerine sağlık.
Sevgiler
Merhaba..
YanıtlaSilSitenizi keşfettiğimden beri ara ara mutlaka uğrar oldum..
Ellerinize sağlık...Görüntü çok güzel..
Bu arada blogumda size bir ödülüm var..Bir ara uğrar mısın?
SEVGİLER.
ZEHRACIM CANIM BENİM.... ÇOK GÜZEL OLMUŞ... ELLERİNDEN ÇIKTIĞINI YİNE BELLİ EDİYOR..... KUCAK DOLUSU SEVGİLER.....
YanıtlaSilÇok zarif bir pasta bu Zehra'cığım, ellerine sağlık. Kalbin hep güzelliklerle dolu olsun.
YanıtlaSilGül öyle güzel ki koklayası geliyor insanın.
YanıtlaSilEllerine sağlık Zehracığım. Öpücükler...
Harika bir pasta olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Çok güzel bir "Sevgi" pastası olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilKrem şanti ve labneli krema fikrini de çok beğendim.
Çok şık olmış canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Sevgili Funda,Sevgili Oyacığım, Sevgili Müjdeciğim çok teşekkür ederim
YanıtlaSilSevgili Nunucuğum, çok teşşekkür ediyorum, sevgiler
YanıtlaSilCanım Pelinciğim,çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle
Sevgili Papatya Sofrası...çok teşekkür ediyorum ödülün için,sevgiler
YanıtlaSilSevgili Ustacığım, Nesrinciğim, beğenmene sevindim, teşekkür ediyorum,sevgiler
Sevgili Tijenciğim,güzel dileğin için çok teiekkür ediyorum, sevgiler
Canım Burçinciğim..sana o güllerden demet demet gönderiyorum, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Hülyacığım,çok teşekkür ediyorum,denemeni tavsiye ederim,labne kremşantinin tadını çok hafifletiyor.
Evrenciğim, sevgiler,çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilELine sağlık...Çok sade ve şık olmuş...Beyazın zerafeti bambaşka her zamanki gibi :)
YanıtlaSilZehracim kalp cerrahinin dedikleri cok dogru....Bizimle paylastigin icin tesekkürler.
YanıtlaSilTabiki pastanda mükemmel olmus.....Ayrica 13 subat benimde dogum günüm....Sevgiler
zehra hanım pastanız çok güzel
YanıtlaSilgözüküyor.size,eşinize ve sevdilere
hafta sonu için sezen aksu'nun
''kimseden vazgeçemem ben''şarkı
armagan ettim.(ferhat göçer olblir)
sevgilerimle,deniz
Çok kusursuz ve mükemmel bir pasta olmuş canım..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilDesteğin için teşekkürler..Bloglarımız artık yaşamımızın kesitlerinden oldular..Hemde en vazgeçilmezlerinden..))Allah bloglarımızdan ve arkadaşlarımızdan ayırmasın..))
Sevgiler..
bu kadar pürüzsüz sifir hata ve cok güzel bir pasta olmus ellerine saglik zehracigim bende güllere bayilirim cok güzel olmus
YanıtlaSilo gülün yapimini gösterirmisin sevgiler