Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

15.02.2009

SEVGİYLE ...

Geçen hafta TV' de yakaladığım bir konuşma esnasında bir kalp cerrahının söyledikleri çok hoşuma gitti. Yüzyıllar öncesinde insan vücudu incelenmiş ve neticede vücudumuzun merkezinin beyin olduğuna karar verilmiş. Sonraki yıllarda bir Filozof çıkmış ve insan vücudunun merkezinin kalp olduğunu iddia etmiş, savunması da haklı bulunmuş çünkü beyin dursa da kalp çalışır ve dolayısıyla insan teknik olarak ölmez.Ama kalp çalışmazsa beynimiz çalışsa da bir işe yaramaz ve ölürüz. Sayın kalp cerrahı bunu anlatırken konuyu çok güzel bağladı. Beyin kırılırsa tamir imkanı vardır ama kalp kırılırsa onu tamir etmemiz bir cerrah olarak benim bile elimden gelmez dedi.Gerçekten düşündüm ve çok hoşuma gitti. Kalplerimizin kırılmadığı, kalp kırmadığımız sevgi dolu günleri paylaşmak dileğiyle sevgililer gününüzü tekrar kutluyorum...

Aşağıdaki pastamı aslında sevgililer gününde yayınlamak istesem de zamanı bugünmüş. 13 Şubat' ta doğmuş olan çok sevgili arkadaşım SEVGİ'nin doğumgünü için yaptım.

yenieya1

İçini beyaz kremalı ve muzlu yaptım. Pandispanyasını sevgili Müge'nin yoğurtlu sade pandispanya tarifinden yararlandım ve küçük değişikliklerle uyguladım, inanılmaz memnun kaldım. Hem tahminimden çok daha güzel kabardı hem de ıslatmamı gerektirmeyecek kadar pufidik bir pandispanya elde ettim.İç kreması içinde, kremşanti ve labne peynir karışımını kullandım. Kendisi gülleri ve beyazı çok sevdiği için sade bir süsleme tercih ettim.
Gelelim tarifimiz için gerekli malzeme listesine :

Pandispanya (24-26' lık kalp kalıp için)
  • 4 yumurta
  • 4 fincan tozşeker
  • 3 fincan un
  • 1 fincan nişasta
  • 1 fincan süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kat Kreması
  • 2 paket toz kremşanti
  • 250 ml. soğuk süt
  • 1 kutu labne peynir
Dış Kreması
  • 1 paket toz kremşanti
  • 125 ml.soğuk süt

YAPILIŞI

  1. Fırınımızı 180 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtmaya bırakıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp hazırladıkatna sonra pandispanya yapımına geçiyoruz.
  2. Bir kabın içersine un+ nisaşta+ kabartma tozunu eliyoruz ve kenarda bekletiyoruz.
  3. Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıyoruz. Beyazlarını 1 fincan şeker ile çırpıyoruz,bir kenarda bekletiyoruz.
  4. Yumurta sarılarını kalan şeker ve vanilya ile çırpıyoruz. Şekerin iyice eridiğinden emin olduğumuzda sırasıyla sıvıyağ, biraz çırpıp su ve sütü katıyoruz.
  5. Kenarda bekleyen yumurta beyazlarını katıyor ve çırpma teli ile hafifçe birbirine yediriyoruz.Kenarda bekleyen unlu karışımımızı ekleyerek birbirine yediriyor ve fazla karıştırmadan kalıbımıza döküyoruz.
  6. Önceden ısınmış olan fırınımızın orta katında pişmesini sağlıyoruz. Yaklaşık 30-35 dk. da pişebiliyor.Ancak sizlere yine de kendi fırın ayarınıza göre kürdan kontrolü ile pişirmenizi öneririm.
  7. Pandispanyamız iyice soğuduktan sonra (ben sabah pişirdim ve akşam kremaladım) katlara ayırıyorsunuz.
  8. 2 paket toz kremşantiyi 250 ml. soğuk süt ile iyice katılaşana kadar çırpıyorsunuz. Labne peyniri de katıp tekrar öırpıp biraz buzdolabında bekletiyorsunuz.
  9. Kremanız hazır olunca ara katları krema ve dilimlenmiş muz ile kaplayıp en üst katını ve dışını sadece 125 ml. süt ile hazırladığınız kremşanti ile kaplayıp donması için buzdolabında dinlenmeye birakızorsunuz.
  10. Dışını beyaz şeker hamuru ile kaplayıp arzu ettiğiniz şeklilde süslüyorsunuz.

Notlar :

  • Bu pandispanya ölçülerini eğer 3 katlı bir pasta yapmayı planlıyorsanız bence rahatlıkla 26' lik kalıp için de kullanbilirsiniz.
  • Benim kalıbım 22' lik bir kalıp olduğu için 3 yumurta,3 fincan şeker ve un olarak azalttım ama yarı ölçü de yapabilirmişim, zira kekim 4 kata rahatlıkla bölündü.
  • Fincan ölçüsü olarak türk kahvesi fincanı kullandım
  • Burada bulma imkanım olduğundan ara kat kreması için labne peynir yerine 1 kutu schmand kullandım ( Almanyadaki arkadaşlar için). Tam türkçe karşılığı yok sanırım ama tad ve kıvam olarak karşılığını labne peynir görür diye düşünüyorum.

22 yorum:

  1. Elinize sağlık, harika görünüyor.
    Funda,

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Zehra çok şık olmuş..Eline sağlık..Gülüne bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Muhteşem görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Zehracığımm merhaba....
    çokkk güzel ve çok anlamlı bir kalp olmuşş.
    sözlerine yerden göğe hak veriyorum..
    sevgiler canım..
    NuNu

    YanıtlaSil
  5. Zehracığım,
    Pastan çok şık olmuş.Gülüne ben de bayıldım. Gerçek gibi.Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba..
    Sitenizi keşfettiğimden beri ara ara mutlaka uğrar oldum..

    Ellerinize sağlık...Görüntü çok güzel..

    Bu arada blogumda size bir ödülüm var..Bir ara uğrar mısın?

    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  7. ZEHRACIM CANIM BENİM.... ÇOK GÜZEL OLMUŞ... ELLERİNDEN ÇIKTIĞINI YİNE BELLİ EDİYOR..... KUCAK DOLUSU SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  8. Çok zarif bir pasta bu Zehra'cığım, ellerine sağlık. Kalbin hep güzelliklerle dolu olsun.

    YanıtlaSil
  9. Gül öyle güzel ki koklayası geliyor insanın.
    Ellerine sağlık Zehracığım. Öpücükler...

    YanıtlaSil
  10. Harika bir pasta olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.
    www.semraninmutfagi.com

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir "Sevgi" pastası olmuş ellerine sağlık.
    Krem şanti ve labneli krema fikrini de çok beğendim.

    YanıtlaSil
  12. Çok şık olmış canım ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Funda,Sevgili Oyacığım, Sevgili Müjdeciğim çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Nunucuğum, çok teşşekkür ediyorum, sevgiler

    Canım Pelinciğim,çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Papatya Sofrası...çok teşekkür ediyorum ödülün için,sevgiler

    Sevgili Ustacığım, Nesrinciğim, beğenmene sevindim, teşekkür ediyorum,sevgiler

    Sevgili Tijenciğim,güzel dileğin için çok teiekkür ediyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Canım Burçinciğim..sana o güllerden demet demet gönderiyorum, sevgiler

    Sevgili Hülyacığım,çok teşekkür ediyorum,denemeni tavsiye ederim,labne kremşantinin tadını çok hafifletiyor.

    YanıtlaSil
  17. Evrenciğim, sevgiler,çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  18. ELine sağlık...Çok sade ve şık olmuş...Beyazın zerafeti bambaşka her zamanki gibi :)

    YanıtlaSil
  19. Zehracim kalp cerrahinin dedikleri cok dogru....Bizimle paylastigin icin tesekkürler.
    Tabiki pastanda mükemmel olmus.....Ayrica 13 subat benimde dogum günüm....Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. zehra hanım pastanız çok güzel
    gözüküyor.size,eşinize ve sevdilere
    hafta sonu için sezen aksu'nun
    ''kimseden vazgeçemem ben''şarkı
    armagan ettim.(ferhat göçer olblir)
    sevgilerimle,deniz

    YanıtlaSil
  21. Çok kusursuz ve mükemmel bir pasta olmuş canım..Ellerine sağlık..


    Desteğin için teşekkürler..Bloglarımız artık yaşamımızın kesitlerinden oldular..Hemde en vazgeçilmezlerinden..))Allah bloglarımızdan ve arkadaşlarımızdan ayırmasın..))


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. bu kadar pürüzsüz sifir hata ve cok güzel bir pasta olmus ellerine saglik zehracigim bende güllere bayilirim cok güzel olmus
    o gülün yapimini gösterirmisin sevgiler

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın