- 200 gr. beyaz çikolata (arzu ederseniz normal çikolata da kullanabilirsiniz)
- 1 limonun kabuğu ( ince rendelenmiş)
- 80 gr. Cornflakes
- İstediğiniz türde meyve
- yaklaşık 400- 500 gr.(ben çekirdeksiz üzüm kullandım)
- 1 pk. Dr.Oetker renksiz jöle
- 250 ml. Elma suyu
- 1 paket toz krem şanti
- Tart kalıbı için Alüminyum Folyo
Yapılışı : Çikolatayı benmari usulü eritin.İçine limon kabuğu rendesini katın.Cornflakes'i katıp karıştırın.
Alüminyum Folyo'dan birkaç kere katlayarak 8 adet şeritler oluşturun.
Uçlarını yapıştırmak suretiyle oluşturduğunuz çemberleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin,
Çikolata ve Cornflakes' den oluşan karışımı eşit miktarlarda 8 tart çemberine bölüştürün ,
üzerlerini hafif hafif bastırarak düzleşmesini sağlayın. Tartınızın tabanı hazır durumda. Bu yöntemi çok pratik buldum. En azindan tart çemberi olmayanlar bu pratik yöntemi kolaylıkla uygulayabilirler. Diğer tarafta Elma suyu ile jölenizi paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırlayıp pişirin. Ateşin üzerinden alıp biraz dumanı gidince ayıkladığınız üzümleri katıp karıştırın.
5-10 dk. dumanı gidene kadar bekledikten sonra çemberlere hazırladığınız tabanların üzerine eşit şekilde bölüştürün. Tartlarınız hazır... buzdolabında 1 saat kadar bekletip donmalarını sağlayın. Üzerlerine kremşanti ve çikolata parçaları serperek servis yapabilirsiniz.
Birdahaki sefere bende normal çikolata kullanmayı planlıyorum. Gerçi üzümün ve elma suyunun mayhoşluğu beyaz çikolatanın şeker tadını oldukça hafifletii ama dediğim gibi normal çikolata ve örneğin vişne ile de lezzetli olabileceğini düşünüyorum.
İlk kez sizlere yapım aşamalarını fotoğrafları ile birlikte aktarmayı başarabildim. Aslında her zaman bunu arzu etsem de ne yazık ki başaramıyorum. Bu sefer pratik çember yapımını da görebilmeniz açısından fotoğrafların yararlı olacağına inanıyorum.
Sevgili Neslihan'a da tekrar etkinliğinde kolaylıklar diliyorum...
Cok tesekkurler Zehra'cim onerin icin. Harikasin. Cok sevgilerimi gonderiyorum..
YanıtlaSilZehracim merhabalar selamlar.bir kac günlügüne Iserlohndaydim.Blogda yasananlari oradan azda olsa takip edebildim.Gercektende cok üzücü bir durum.Neyseki güzel haberi biraz evvel aldim.Insallah birdaha olmaz....
YanıtlaSilTarifine gelince süper birsey omus biliyormusun!Muhakkak deneyecegim.ellerine ve gönlüne saglik.Berlinden sevgilerimi yolldim.....
Çok leziz görünüyorlar Zehra,
YanıtlaSilBen cornflakes'li tatları çok seviyorum,eline sağlık.
Sevgiyle.
Çok değişik olmuşşşş üşenmezsem bende deneyeceğim ellerine sağlık
YanıtlaSilNe şık bir tarif zehra..
YanıtlaSilellerine sağlık. Fotoğrafta oldukça iştah açıcı.
Sıcacık sevgiler.
İNANILMAZ GÜZEL OLMUŞ. ELİNE SAĞLIKM HEM ŞIKLAR HEM DE ÇOK İŞTAH AÇICI DURUYORLAR:))
YanıtlaSilÖnerilerine teşşekür ederim. Tart çemberlerini bu şekilde hazırlamak benim gibi çemberi olmayanlar için iyi fikir. Ve tartlar çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda denemek istiyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Ne güzel tartlar bunlar... Bu fikri çok beğendim... Umarım bu tatsız sıkıntılı durum da bir daha yaşanmaz...
YanıtlaSilEllerine sağlık sımsıcak sevgiler...
SÜPPERR FİKİR ÇOK SEVDİM BEN BU TARİFİ
YanıtlaSilSEVGİLER,
EVREN
Zehracigim tarifini mutlaka denemek istiyorum cok begendim. Sevgiler
YanıtlaSilçok zevkli .çok pratik bir tatlı.elinize sağlık.hemen alıyorum tarifi ben)).selamlar.
YanıtlaSilDün aksam bu cikolatali citirlari denedim.....Vallahi daha üzümünü koymadan altini yemeye basladim desm yalan olmaz!Tarif icin tekrar tesekkürler.ÖPÜLDÜN
YanıtlaSilbu çok harika birşey böyle!
YanıtlaSil