Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12.02.2008

Havuç Reçeli


Bu reçeli açıkçası uydurma yaptım.Uydurma derken annem ayva reçelini aynı usulde yapar.Bende geçen yaz İstanbul'da çok sirin bir köy kahvesinde bir kahvaltıya davet edildiğimde tabiiki menüyü incelemeden duramadım ve bir reçel önüme konduğunda ilk etapta ne olduğunu anlayamadım.İlk yediğinizde sanki bal kabağı tadını andırıyor ama bal kabağının eriyebileceğini göz önünde bulundurunca aklıma havuç geldi ve tespitim de doğru çıktı.Tabiiki eve gelince hemen denemem gerekiyordu.


Yapılışına gelince...
1 kilo havuç
1 kilo tozşeker
1/2 limonun suyu
Havucu yıkayıp ayıklıyorsunuz ve rendeliyorsunuz.Düdüklü tencereye havuç + tozşekeri ve limon suyunu katıyorsunuz. Hepsini kariştırıp düdüklü tencerede yaklaşık olarak 3-5 dakika arası pişiriyorsunuz. Burada önemli olan düdüklü tencerenizin ayarı. Isınıp düdüğü ötmeye başladıktan sonra 3-5 dk. bekliyorum ve altını kapatıp kendi kendine soğumasını sağlıyorum.

Reçeliniz hazır. Düdüklü tencereniz yoksa sanırım normal tencerede de kıvamını bulana kadar kaynatarak aynı sonucu elde edebilirsiniz.

12 yorum:

  1. Ne kadar ilginç bir fikir Zehra'cığım. Havuç reçeli olduğunu nasıl tespit ettin gerçekten tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  2. aaa ne güzel olmuuuşşş bende yapıcam ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duydum ama görüntüler harika. Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. :) Sanırım pek çok kişi ilk defa görüyor havuç reçelini değişik bir lezzet olmalı..Her sebzenin reçeli yapılabilir sanırım :))
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Zehracim cok sasirdim ,ilk defa havuc recelini duydum ama eminim cok lezzetlidir.ARtik havucun olmadigi lezzet kalmadi,pastasi ,salatasi ,yemegidi derken simdi bir de recelini ögrendim sayende .Cok lezzetli görünüyor,ellerine salgik canim,harika.

    YanıtlaSil
  6. Zehracım, tazecik bebek havucları katur kutur yemeye bayılırım ama biraz kiri ise hiç çekilmiyorlar..Bu durumdaki havucları hemen kaynatmalı recel yapmalı...harika bir fikir..aslında bunun yanında havuçlu bir kek yapacaksın arasına azıcık bu reçelden, üzerine kenarlarına biraz krema süreceksin, en üsttede şeker hamuru ile havuç modelliyeceksin...Bu sıralar ben nereye baksam hemen bir pasta çiziyorum kafada..Seninkini de böyle hayal ettim...:)
    Canim ellerine saglik
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Anladığım kadarıyla sanıyorum pek denenmemiş Havuç ile reçel.Ama sevgili arkadaşlar inan çok hoi bir tadı var.Dediğim gibi tadı bal kabağını andırıyor.Hatta vanilya veya portakal da eklenirse değişik tadlar elde edilebilir.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Zeynep...
    Sevgili Ball kabak....
    Sevgili Burçinciğim...
    Teşekkürler...

    Sevgili Zerrin... patlıcan ve karpuy reçeli olursa bence havuç neden olmasın?

    Yarenciğim teşekkürler...

    Yaman Ayşem... Harikasın...Yaratıcılığına bayılıyorum.Bakarsın o hayal ettiğin kek çıkıverir karşına ???

    YanıtlaSil
  9. muhehehe :)
    "kiri" değil "iri iri" demek istemiştim. :)
    Yaa ben ingilizceyi değil Türkçe yazmayı bile unutmuşum...:)

    YanıtlaSil
  10. Zehra'cığım,
    O güzelim havuçlardan ne yapsan muhteşem olur. Ne kadar canlı ve güzeller!

    YanıtlaSil
  11. Havuçtanda reçel olurmuymuş diye düşünürken mis gibi de oluyormuş Ellerine sağlık bence harika bir fikir.

    YanıtlaSil
  12. bu tarifi koyduğundan beri belki 10defa girdim baktım.ama birtürlü kafamda oturtamadım.en sonunda bu aksam deniycem.acaip merak ettim.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın