Ye:30 DUNYA MUTFAKLARI - Kızarmış Muz
Bu etkinliğe Çin Lokantası'na gittiğimde çok severek yediğim kızarmış muz tarifimle katılıyorum.Basit ama bir o kadar da lezzetli bulduğum bir tatlı çeşidi. Muzun yanısıra Ananas ile de yapılabilir.Malzemeler :- 125 g Un
- 1 çay kaşığı Kabartma Tozu
- 2 Çorba kaşığı süt
- 20 g Tereyağ veya Margarin, eritilmiş
- 1 çorba kaşığı şeker
- 3 adet Muz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Bal (üzerine)
Un, kabartmatozu, süt, eritilmiş yağ ve şekeri karıştırın.Koyu tahin kıvamına gelene kadar su katın. Hamurunuz hazır. Muzları arzu ettiğiniz şekilde ister minik minik ister uzunlamasına kesip hamura bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızarana kadar kızartıp peçeteye alın ve arzu ederseniz - ki tavsiye ederim- bal vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Merhaba canim,
YanıtlaSilbu güzel tarifi cok iyi bilirim, benim esimin favori tatlisidir cin restaurantinda.
Acikcasi, ben yiyemiyorum maalesef bana cok tatli geliyor, senin ki hemde ev yapimi nefis görünüyor, bir bende denemek isterim evde, ama sadece esim icin, senin de ellerine saglik diyorum.
Selam ve sevgilerimle..
Merhaba Kevserciğim...
YanıtlaSilBizde de tam tersi.Eşime tatlı gelir bende çok severim.Ama denemelisin, en azından ev yapımı,birde sen bal koymadan sede dondurma ile dene.Daha hafif olabilir.
Sevgiler
Zehra
Bu tarif sır diye biliyordum:) Harika görünüyorlar ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAy nasıl güzel bir görüntü bu Zehracığım..Ellerine sağlık..Hiç yapmaya yeltenmemiştim ama bu nefis görüntü ve tarif karşısında kayıtsız kalamayacağım sanırım :)Kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilZehra'cigim,
YanıtlaSilKizarmis muz her zaman bir garip gelmistir bana. Bir meyvenin kizartilmasi fikrine alisamadim gitti. Ama lezzetli diyorsan, bir dahaki sefere cin lokantasina gittigimizde deneyecegim muhakkak. baska meyveleri de kizartiyorlar mi boyle, bilgin var mi? cilek? kayisi? armut?...
sevgiler
fulya
Zehra'cım
YanıtlaSilPek severim kendilerini:) Hiç denememiştim ama dur ben bir yarın deniyim:)
Ellerine sağlık,
Sevgiler.....
Lokma gibi gorundu birden gozume çok guzel resim, nasıl canım cekti !:) Elerine saglık, ben de cok severim muz kızartmasını.
YanıtlaSilSevgilerimle,
Figen Karavaş
Valla enfeeees
YanıtlaSilbende denememiştim aynen katılıyorum.:)
emeğine sağlık
Ben kamerunlu bir arkadasimdan sadece zeytinyaginda muz kizartmasi yapmayi ögrendim. Kendim hic yapmadim fakat onun yaptigindan cokca yedim ve sadece iki malzeme ile nefis bir yemekti:)
YanıtlaSilSevgiler
Sevgili Zeynep,sevgili Nilay...
YanıtlaSiluğradığınız için teşekkürler...
Sevgili Fulyacığım,ben muz ve ananas yedim,ama başka meyve ile yapılmıyor sanırım.Denemenı tavsiye ederim,tabii herkesin damak tadı farklı,bal ile ağır olabiliyor,ben vanilyalı dondurma ile hafifletiyorum :)
Sevgili Rapunzel, dene bencede, belki seversin,ama bu tatlı da sadece tazeyken lezzetli...
Figenciğim,doğru tespit,aynen lokma gibi.
Aylinciğim teşekkürler uğradığın için...
Dilekciğim,haklısın, bencede çok nefis.
Hepinize kucak dolusu sevgilerimle
Bir top vanilyalı dondurma ile muhteşem olurr..Harikaada gözüküyor zaten tadıda mutiştir.Tam enerji topu:)
YanıtlaSilEvet Ninocuğum...
YanıtlaSilAynen katılıyorum... :)
zehra
slm:)
YanıtlaSilziyaretiniz için çok teşkr ederim izmitten gelmişsiniz sizde hemşeriyiz çok memnun oldum sizi arkadaş listemede ekliyorum devamlı görüşmek dileğiyle sevgiler
cok harika görünüyor,mutlaka yapmam lazim.Degisik geldi bana bu tarif.Ellerine saglik ve iyi bir hafta sonu gecirmeni diliyorum canim.
YanıtlaSilBende cok severim bu tatliyi tarifini ariyordum iyiki ugradiniz bana,tarifi not ettim deneyecegim.
YanıtlaSilGörüntüsü enfes elinize saglik.
sevgiler
ben de çin lokantasında en sevdiğim şeydir kızarmış muz ama nasıl yapıldıgını bilmiyordum.not aldım.mutlaka deneyecegim.paylaştıgın için çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilellerine sağlık bende çin mutfagını çok severim ve ballı muzada bayılırım hata şimdi evde muz olsaydı kalkıp tarifi yapacaktım.
YanıtlaSilhttp://www.sibelinmutfagi.blogcu.com/
Serapcığım...Hemşerim bundan sonra sık sık girüşelim...
YanıtlaSilYarenciğim, dene mutlaka, inşallah seversin.
Sevgili bahar çiçeği,bundan sonra daha sık uğrayacağım,haberin olsun...
Sevgili Zeynep,yapımı gerçekten basit,mutlaka dene.
Sevgili Sibel,teşekkürler.
Zehraaa, nefis görünüyor bu tatlııı...Bi lokma bi lokma acaba kaç lokma yerim ben bundan :)))))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgiler,
Zehra'cığım,
YanıtlaSilVerdiğin habere çoook sevindim. Sanki evladımı evlendirmiş gibi. Ne saçma değil mi? Ama öyle bir sevgi işte ne bileyim. Muz kızartması nefis görünüyor, ellerine sağlık.
çin yemeği çok severim
YanıtlaSilellerine sağlık
Zehracığım,
YanıtlaSilBen de çin lokantasına gittiğimde, yemekten önce, her seferinde sanki farklı şey isteyecekmişim gibi, tatlı kısmına bakarım ve kızarmış muz yemeye karar veririm! :P
Bayıldığım bir tatlı yapmışsın, fotoğraf da harika..Ellerine sağlık.
Sevgiler.. :)
Hep merak etmişimdir kızarmış muzun tadını. çok ilginç gelmiştir bana ama hiç denemedim. ellerine sağlık çok güzel görünüyor. sevgiler
YanıtlaSilbiz tatilde yemiş ve çok sevmiştik. tarifini bulduğuma çok sevindim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilzehracım her zaman merak ettiğim ama hiç yapmadığım bir tarif ellerine sağlık en kısa zamanda denemek lazım sevgiler canım öptüm bay
YanıtlaSilÇok güzel,nasıl canım çekti.Ellerine sağlık
YanıtlaSilMuz kizartmasi icin plantain adi verilen nisastasi az olan muz kullaniliyor. Eminim sizinki lezizdir, ek bilgi olarak soylemek istedim...
YanıtlaSil