Arkadasim kizkardesi icin bir dogumgünü pastasi istedi ve cikan sonuc :
Ilk endisem pandispanya ve kremasindan ziyade seker hamurunu tutturabilmekti. Ama hersey yolunda gitti. Sevgili Ebru´nun da destegi ile seker hamurunu da yapmayi basardim ve iste pastalarim ve tarifi :
PANDISPANYA (Sevgili Burcu´nun tarifi) :
8 adet yumurta
226 gr. Pudra sekeri
2/3 cay bardagi portakal suyu
150 gr. un
66 gr.Nisasta
IC KREMASI :
2 poset krem santi
2 su bardagi süt
1 paket vanilya
Meyve olarak Muz
KAPLAMASI :
Beyaz ve pembe seker hamuru
Yumurtalarin beyazini ayirarak pudra sekerinin yarisi ile iyice kar haline gelene kadar cirpiyoruz. Diger tarafta Yumurta sarilarini kalan seker ile mayonez kivamina gelene kadar cirpiyoruz. Portakal suyunu ilave ediyoruz. Daha sonra yumurta beyazlarini ilave ediyoruz. Fakat elimizde cirpma teli yardimi ile karistiriyoruz. Daha sonra Un+ Nisasta karisimini ilave ederek yine cirpma teli ile yedirdiketn sonra yaglanmis kek kalibimiza döküp önceden isittigimiz orta isidaki firinimizda yaklasik 30-35 dk. pisiriyoruz.
Diger tarafta Kremsantiyi 2 bardak süt ile cirpip biraz buzdolabinda bekletiyoruz. Kekimiz pistikten sonra sogutup katlarina ayiriyoruz. Krema ve Muz ile doldurup en üstüne de kremsantiyi sürüp bekletiyoruz. Ben genelde pandispanyami 1-2 gün öncesinden yapip kremasini 1 gece önce sürüyorum ve 1 gece bekletiyorum. Iyice donmus oluyor kremasi ve seker hamuru ile kaplanmasi daha kolay oluyor.
Son islem olarak ta seker hamuru ile kaplayip istedigimiz sekilde süslüyoruz.
merhabalarr zehra hanım.siteniz hayırlı uğurlu olur inşallahh.hemen linklerime ekliyorum.sevgilerimle...
YanıtlaSilDuygucuuuum...
YanıtlaSilBiliyormusun sitemi ilk ziyaret edip yorum birakan blogcu arkadasimsin. Coook tesekkür ediyorum.
Sevgiyle kal...
Hayırlı olsuna geldimmmmm !!! Tüm resimler harika görünüyor..Bu pasta ise ; birkaç yere bıraktığın " acemiyim " dediğin yorumlara çok tezat düşüyor...Bence çok profesyonelce olmuş..Ellerine kollarına sağlık..Daha birçok paylaşımda buluşmak üzere..Sevgiler
YanıtlaSilAh sevgili Burçinciğim
YanıtlaSilÇoook teşekkür ediyorum.Nasıl mutlu ettin beni ziyaret ederek.İlk olunca tek tek sayıyorum ziyaretçilerimi.
Tekrar görüşmek üzere...
Sevgiyle kal,yine beklerim
Zehracım, hoşgeldinnnnnnn. Aslında ben de yeniyim burada. Ben de aynı heyecanlarla oturuyorum bilgisayarın başına ve anlıyorum heyecanını.Bana da beklerim. Sevgiler
YanıtlaSilZehra'cığım,
YanıtlaSilçok güzel olmuş sayfaların. Yaptıkların da ayrı bir güzel. Güllerin de!!! :))) Umarım siparişlerin giderek artar, sen de mutlu mutlu hergün farklı bir pasta yaparsın.... Sevgiler,
Nesrincigim...
YanıtlaSilAylincigim....
Coook tesekkürler sevgili pasta dostlari. Sevgiyle kalin...
Zehra
Zehracim merhaba,sayfan hayirli olsun ve aramiza hosgelin canim.Pastalarin bir harika,cok begendim.Ellerine saglik canim.Linklerime ekledim,artik güzel tariflerle bulusuruz canim:)
YanıtlaSilIyi bir hafta diliyorum.
Yarencigim...
YanıtlaSilZiyaretin icin bende cook tesekkür ediyorum.Bundan sonra güzel tariflerde bulusacagiz insallah.
Sevgiler...
merhaba
YanıtlaSilnerede kursa gittiniz almanyadami? almanyada bunun kursu olabilcegini bilmiyodum belki buyuk sehirlerde vardir gerci ama bende cok isterdim gitmeyi.
www.aynurdantarifler.blogspot.com
merhabalar..sitenizi inceledim cok hoş seyler bunlar..damak cok önemli biliyorum ama görsellik ben için öncelik güzel tadlar sunulmuş ..elinize saglık ..sevgiler
YanıtlaSilusta ilk pastan demek bu siparis olarak firsat buldukca inceliycem zaman ne cabuk geciyor ya inanmiyorum simdiki pastalarinla kiyaslarsam :-))
YanıtlaSil